Lleida continua les actuacions de neteja intensiva de l’espai públic

Aquesta setmana s’ha netejat de manera intensiva diversos carrers de Magraners, el Secà de Sant Pere i Pardinyes

En les properes setmanes l’Ajuntament de Lleida aprovarà el pla d’actuacions per a l’any 2022 del Pla de Millora de l’Espai Públic. Aquest pla d’actuació incorporarà les mesures de millora de la neteja i del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat a partir de les propostes que s’han treballant en els 15 grups impulsors de zona en què s’ha organitzat el Pla de Millora. Abans, però, de l’aprovació del pla d’actuació, La Paeria està duent a terme a terme diverses accions intensives de neteja a totes les zones de la ciutat en relació amb els punts de millora proposats pels grups impulsors.

En el marc d’aquestes actuacions prèvies a l’aprovació del pla d’actuació per al 2022, la darrera setmana s’ha procedit a la neteja intensiva del carrer Garcia Lorca i de la Plaça ubicada entre els carrers Transformador, Mossèn Salvador i Costa de Magraners. En aquests espais s’ha actuat, especialment, per eliminar els punts de concentració d’excrements de coloms.

També s’ha incidit en la neteja dels carrers Cuenca, La Manxa i Concòrdia del barri del Secà de Sant Pere i del carrer Anselm Charles de Pardinyes. En aquest darrer vial, la Paeria està estudiant altres sistemes de neteja per millorar-ne el resultat.

Cal remarcar que els propietaris del solar de l’antic Cal Peret han netejat l’abocament i la brutícia que hi havia en aquest espai, després que la Paeria els instés, mitjançant un procediment administratiu, a endreçar de deixalles i brutícia l’exterior i l’interior de l’immoble.

Així mateix, la Paeria ha incoat un expedient de requeriment de neteja al propietari d’un solar al carrer Joan Baiget, número 15, perquè es netegi.

Per aquesta setmana s’han programat actuacions de neteja intensiva amb hidropressió al carrer Doctora Castells, a la Rambla Ferran, al carrer Cristòfol de Boleda i a la Plaça de Joc de la Bola.

Totes aquests actuacions es sumen a les que en les darreres setmanes s’han dut a terme en diverses zones de la ciutat, incidint especialment en la neteja de solars i dels punts d’acumulació d’excrements de coloms i altres aus a la via pública.