Larrosa reclama a la Generalitat la posada en marxa del Pla de Rodalies de Lleida

Larrosa proposa que la Paeria participi en el model de governança de les Rodalies de Lleida amb l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El candidat del PSC-Units per Avançar a l’alcaldia de Lleida, Fèlix Larrosa, reclama la posada en marxa del Pla de Rodalies de Lleida. Larrosa lamenta que la Generalitat, que té les competències en matèria de Rodalies des del 2010, “s’hagi perdut en el debat perquè fa dos anys que estem esperant passes decidides per implantar el Pla de Rodalies de Lleida”. Larrosa, que aquest dimarts ha assistit a la Taula Rodona ‘Rodalies a Lleida’, organitzada per a Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya a la Sala Alfred Perenya, ha recordat que el PSC va sumar els suports al Ple de la Paeria, a l’octubre del 2021, per implantar una taula de treball a la ciutat de Lleida amb la finalitat d’avançar en un Pla de Rodalies amb horaris i freqüències competitius a les línies de Montsó, Balaguer, Les Borges Blanques i Cervera.

Larrosa, que ha destacat les aportacions fetes per la societat civil i del sindicat CCOO, proposa que la Paeria participi en el model de governança de les Rodalies de Lleida amb l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana. Fèlix Larrosa ha recordat que Lleida és l’única capital de Catalunya que no té Pla de Rodalies, “pel qual portem massa temps esperant i escoltant vaguetats”. En aquest sentit, Larrosa reclama a la Generalitat el nou Pla de Rodalies de Lleida que permeti implementar un nou model de transport públic sostenible, “que atengui les necessitats de la ciutadania, de la gent treballadora i dels i les estudiants”.

De fet, Larrosa ha recordat que “encara estem esperant, sis mesos després, que la Generalitat posi en marxa els acords impulsats assolits amb el PSC per tal de desencallar el desplegament del servei de rodalies de Lleida, negociant amb un altre operador l’increment de freqüències amb més combois ja aquest 2023 per a totes les línies i amb un plantejament global del transport públic a Lleida”. Finalment, Larrosa també ha fet una aposta per la revisió del sistema tarifari de dels trens AVANT i de les tarifes d’AVANT als AVE per avançar en clau de competitivitat social. “Hem de fer pinya, hem de seure i acordar”, ha conclòs.

 

Larrosa apel·la al consens polític per als grans projectes de la ciutat de Lleida

El candidat del PSC-Units per Avançar a l’alcaldia de Lleida, Fèlix Larrosa, s’ha reunit aquest dimecres amb la candidata de Junts, Violant Cervera, amb la finalitat d’avançar en la configuració de l’organització municipal de l’Ajuntament de Lleida per al nou mandat. Larrosa, en el marc de la ronda de contactes amb diferents partits que han obtingut representació a la Paeria, ha explicat a Violant Cervera els objectius del nou mandat i ha ressaltat que “espero trobar-me amb el suport de Junts per tirar endavant els grans projectes de ciutat”.