Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Larrosa planteja crear busos llançadora per connectar els barris perifèrics i el centre de Lleida

Avatar photo

Larrosa ha presentat al Secà el candidat del barri i número 16 de la llista Pedro Carreiro

El candidat del PSC a l’alcaldia de Lleida, Fèlix Larrosa, proposa crear busos llançadora per connectar els barris perifèrics de Lleida amb el centre de la ciutat. Larrosa, que aquest dijous ha presentat al Secà el candidat del barri i número 16 de la llista Pedro Carreiro, ha afirmat que és “imprescindible avançar en les comunicacions per acostar amb una major rapidesa els veïns i les veïnes de barris com el del Secà fins al centre de Lleida”.

Larrosa ha explicat que el PSC proposa “estudiar una revisió global del sistema de transport urbà col·lectiu per tal que les comunicacions siguin més ràpides i més freqüents, una mesura que també creiem que seria més econòmica i més sostenible”. Fèlix Larrosa ha afegit que avançar en la millora de les comunicacions del Secà amb el centre de Lleida és una de les mesures incloses en un paquet d’accions per projectar el barri, amb l’objectiu “ de generar noves oportunitats i amb la finalitat que els joves es quedin i que noves famílies hi arribin per tirar endavant els seus projectes”.

Larrosa ha defensat la importància d’avançar a l’hora de dotar d’una major seguretat al barri, gràcies al nou model basat en la proximitat i amb més mitjans plantejat pel PSC; impulsar la construcció de fins a un miler d’habitatges, 400 dels quals de protecció oficial, així com seguir amb les línies de rehabilitació d’edificis; tirar endavant un pla de xoc per la neteja; fer del Secà un barri més verd i amb major qualitat urbana i “acostar la Paeria al barri per tal que les veïnes i els veïns puguin transmetre les seves necessitats a l’alcalde i realitzar tràmits amb l’Ajuntament de Lleida i sense la necessitat d’haver de sortir del barri”.

Larrosa, que ha alertat que el comerç està desapareixent al Secà,  també ha proposat implantar bonificacions fiscals per a les persones que decideixin obrir un negoci, la qual cosa també permetria incentivar l’obertura de nous establiments de proximitat, amb l’objectiu que les veïnes i els veïns puguin abastir-se de productes quotidians. Per dotar de més oferta d’oci i de lleure al barri, Larrosa ha explicat que el PSC vol promoure un espai en el qual la gent jove “hi pugui fer activitats, realitzar tallers o difondre la cultura”.

Fèlix Larrosa ha lamentat els incompliments per part del govern municipal de Miquel Pueyo al barri del Secà, “on els miradors encara estan per fer i el projecte de Torre Queralt, que havia de ser un espai emblemàtic a disposició dels veïns, està en l’aire”. Larrosa ha destacat la contribució que han fet els governs socialistes per impulsar el Secà gràcies a actuacions com als jardins de Francesc Solana, la construcció del pavelló i de la piscina i la millora dels carrers. Finalment, Larrosa ha alertat de “l’abandonament envers la gent gran del barri a causa del tancament de la llar de jubilats, espais en què pretenen fer desaparèixer activitats” i ha avisat que el bipartit d’ERC i Junts “no escolta l’Associació de Veïns del barri quan proposa iniciatives o demana coses”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ten − 5 =

Notícia anterior

El secretari general de Cultura i Esports, Víctor Francos, visita Salou

Notícia següent

Tàrrega presenta el volum 37 de la revista URTX

Notícies relacionades