L’alcalde de Cervera vol declarar el bisbe Novell persona ‘non grata’

    Qualifica l'opinió que ha manifestat sobre l'homosexualitat com a ''escandalosa, anacrònica i inacceptable''

    L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, té previst portar al proper Ple municipal una moció per declarar al bisbe de Solsona, Xavier Novell, persona ‘non grata’ a la ciutat. El paer en cap ha pres aquesta decisió després de veure als mitjans de comunicació les reflexions que va manifestar en la glossa d’aquest divendres on vinculava l’homosexualitat a l’absència de la figura paterna en els nens. Royes ha qualificat aquesta opinió del bisbe Novell ”d’escandalosa, anacrònica i inacceptable” i partint de la base de la ”defensa dels drets de tothom” ha fet una crida a la reflexió i espera que la declaració de persona non grata tingui una ”càrrega simbòlica important perquè a efectes pràctics segurament no tindrà massa transcendència”. En qualsevol cas, Royes ha dit que ”probablement” el que sí que comportarà és que l’equip de govern deixi d’assistir als actes que pugui fer Novell a partir d’ara a Cervera.
    L’alcalde de Cervera ha volgut posar de manifest i de forma contundent aquest dilluns que no comparteix ”en absolut” l’opinió del bisbe de Solsona, Xavier Novell, sobre l’homosexualitat. És per això que ha anunciat, primer per les xarxes socials, que portarà al ple una declaració de persona ‘non grata’ del bisbe. Royes espera que això faci reflexionar al bisbe Novell i també a l’església així com a altres persones o col·lectius que en un moment donat també poden manifestar declaracions similar.

    En aquest sentit, Royes també ha fet referència unes recents declaracions del bisbe Novell on va dir que prohibiria qualsevol activitat no litúrgica a les esglésies de la diòcesis i tot i que no ho vincular directament a les declaracions recents sobre l’homosexualitat sí que ha volgut posar de manifest que amb aquestes afirmacions ”cada vegada s’allunya més de la gent i la realitat d’avui en dia”.