L’Ajuntament de Tàrrega modificarà el POUM per la futura ampliació del CAP

El ple d’aquest dijous també preveu l’aprovació de la Beca d’Estudis Humanístics i Ciències Socials Joaquim Capdevila i Capdevila

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega preveu aprovar en la sessió ordinària de dijous vinent la modificació puntual del POUM relativa a la categorització del sistema d’equipaments en l’àmbit d’ampliació del Centre d’Assistència Primària de Tàrrega. La redacció del projecte ja va ser adjudicada el passat mes de novembre i amb aquest nou pas es permetrà seguir endavant amb el projecte per a la remodelació i aprovació de l’edifici del CAP, que està previst que es dugui a terme en els propers tres anys.

Un altre dels punts destacats de l’ordre del dia serà l’aprovació de les bases de la Beca d’Estudis Humanístics i Ciències Socials Joaquim Capdevila i Capdevila. Aquesta beca té l’objectiu promoure una línia per contribuir a la producció d’estudis sobre humanitats i les ciències socials amb una dotació de 1.500 euros i durà el nom del lingüista i historiador Joaquim Capdevila i Capdevila (1967-2017), en un projecte conjunt amb el Consell Comarcal de l’Urgell i l’Ajuntament de Maldà.

La sessió plenària també contempla l’aprovació del Complement de Productivitat per al personal de l’Ajuntament de Tàrrega i l’Ens Públic Empresarial Local Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega. Després de mesos de negociacions amb el Comitè d’Empresa, s’ha arribat a un acord per atorgar un incentiu econòmic anual per aquelles persones que aporten un plus al seu lloc de treball. Hi ha un pressupost de 50.000€ per aquest complement que inclou tots els empleats de l’Ajuntament a excepció de la Policia Local, que té un complement diferent que ja va aprovar-se amb antelació.

Finalment, també es presentarà a aprovació un préstec a llarg termini per import de 392.000€ per la rehabilitació de l’antic edifici d’oficines de Cal Trepat. L’immoble potenciarà els serveis del Museu Trepat i acollirà les oficines de FiraTàrrega. Quan s’escaigui, també servirà com a espai de residència temporal d’artistes del certamen teatral i alberg de peregrins del Camí de Sant Jaume. Aquest projecte serà finançat per l’Ajuntament i també compta amb una subvenció del PUOSC i una ajuda OSIC.

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega començarà aquest dijous 28 d’abril a les 20h, tindrà format telemàtic i s’emetrà en directe pel canal de YouTube del consistori.