L’Ajuntament de Falset reprèn la programació d’actes culturals al municipi

  El 10 de juliol la biblioteca Salvador Estrem i Fa acollirà la presentació del llibre "Paper, tinta i COVID-19”, i el 25 de juliol s’ha programat el concert dels canatautors Fito Luri i El Loco Tidiano

  Imatge recurs d'una actuació musical al carrer. Foto CEDIDA

  L’Ajuntament de Falset reprèn de mica en mica la programació d’actes culturals al municipi. Si fa uns dies se sumava a la iniciativa Liceu a la fresca, amb l’òpera “Carmen” de Bizet, el proper 10 de juliol (19.30 h) la biblioteca Salvador Estrem i Fa acollirà la presentació del llibre “Paper, tinta i COVID-19”. La presentació comptarà amb la presència dels autors prioratins Jordi Martí, qui ha escrit l’obra, i Amat Pellejà, qui la il·lustrada. L’obra també ha comptat amb el disseny de Nerea Xim i el pròleg de Jaume Figueras.

  “Paper, tinta i COVID-19”, escrit durant el confinament, és un llibre que tracta i analitza creacions literàries i artístiques sobre pandèmies i confinaments, així com de la dominació que els que manen han exercit a partir d’elles al llarg de la història.

  Rosa Poy, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Falset, destaca que “després de l’obligada aturada a conseqüència de la COVID-19, volem revifar l’activitat cultural del municipi, recuperant a poc a poc la diversitat, qualitat i periodicitat de les propostes, com havíem estat fent abans del confinament”.  

  En aquest sentit, a banda de la presentació de “Paper, tinta i COVID-19”, la placeta de Cal Magrinyà de Falset acollirà el 25 de Juliol l’actuació dels cantautors Fito Luri i El Loco Tidiano, un acte organitzat per l’Ajuntament de Falset, Reusdigital.cat i LA NOVA Ràdio, amb la col·laboració de Ràdio Falset.

  En el cas de Fito Luri oferirà un directe entranyable, sincer, pensat per arribar al públic de manera propera, una posada en escena simple acompanyat de totes les seves guitarres.

  Per la seva part, El Loco Tidiano presentarà el seu espectacle ‘Silvilitzant: tribut a Silvio Rodríguez’, en el qual farà un repàs a la trajectòria i obra del cantautor cubà.

  En el concert es tindran en compte les mesures sanitàries de seguretat i prevenció per evitar contagis. El públic haurà d’assistir amb mascareta. L’aforament serà limitat i la venda d’entrades serà anticipada.

  En paral·lel a l’organització d’aquests actes, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Falset treballa en la programació de cinema, a l’espera de concretar definitivament les dates i pel·lícules que es projectaran al teatre L’Artesana en els pròxims mesos.

  Nou Punt d’Informació del Parc de Montsant i la Serra de Llaberia

  El Castell de Falset-Museu Comarcal ha estat acreditat aquesta setmana Punt d’Informació del Parc Natural de Montsant i EIN Serra de Llaberia després de rebre la formació i adquirir els coneixements necessaris per oferir a les persones visitants informació de qualitat sobre els recursos naturals, culturals i paisatgístics, els valors i la singularitat dels espais naturals protegits de la zona.