La Xina s’interessa per les varietats de préssec i per la planta de biogàs d’Almenar

  La delegació de la província de Jiangxi visita el municipi del Segrià i estudia acords de col·laboració per optimitzar la seva producció agropecuària

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  La delegació oficial xinesa de la província de Jiangxi que ha visitat aquest dimecres el municipi d’Almenar (Segrià) s’ha mostrat especialment interessada en les noves varietats de fruita de pinyol i en la producció de biogàs, després de veure diverses finques agràries de l’empresa Sat Tros Nou-Viversa i la Planta de Biogàs de la localitat, pertanyent al consorci AMDA Energia. Aquest interès és fruit de la necessitat de millorar les varietats locals de presseguers -varietats poc evolucionades- i de la importància del sector porcí en la província sud-oriental xinesa. Aquesta trobada arriba després que responsables de Sat Tros Nou-Viversa i PSB Producción Vegetal SL visitessin el novembre passat la ciutat de Yingtan, a la província xinesa de Jiangxi, per establir relacions en la recerca de la investigació varietal de fruita de pinyol.
  La delegació oriental, encapçalada pel vicepresident Huang Zhangong, s’ha desplaçat a l’explotació on es cultiven les noves varietats de fruita de pinyol (préssec, paraguaià, nectarina, platerina i albercoc) patentades per l’empresa PSB Producción Vegetal SL.
  Prèviament, ha participat en un acte institucional a l’Ajuntament d’Almenar, on ha estat rebuda per l’alcaldessa del municipi, Teresa Malla, i pel regidor d’Agricultura, Jordi Sanuy. Els visitants han protagonitzat un intercanvi de regals i han mantingut una petita reunió de treball amb representants municipals i empresaris locals. Huang Zhangong ha aprofitat l’avinentesa per convidar Teresa Malla a visitar la província de Jiangxi.Aquesta trobada es produeix després que responsables de Sat Tros Nou-Viversa i PSB Producción Vegetal SL visitessin el mes de novembre de l’any passat la ciutat de Yingtan, per establir relacions en la recerca de la investigació varietal de fruita de pinyol. Representants del govern de la regió i de la ciutat xinesa de la província de Jiangxi van rebre els representants d’aquestes empreses i van mostrar un gran interès per la seva experiència de cultius, els tractaments fitosanitaris respectuosos amb el medi ambient, la modernització de les plantacions i la renovació varietal. Cal remarcar que la missió comercial ha estat també possible gràcies a les gestions dels empresaris espanyols d’origen xinès residents a Barcelona Soun Lam i Apoc Lam.

  Amb aquesta visita a Almenar, els responsables de Sat Tros Nou-Viversa, Pere Magrí i Josep Sancho, esperen que s’aconsegueixi establir acords de col·laboració amb les autoritats xineses que podrien passar, fins i tot, per produir i comercialitzar in situ a la Xina les noves varietats de fruita de pinyol.

  Sat Tros Nou-Viversa és una empresa d’Almenar que es dedica a la producció de viver de plantes de fruita de pinyol i, alhora, a la producció i la comercialització de préssec, albercoc, nectarina i cirera. El 25% de la venda d’arbres fruiters es destina a l’exportació a països com ara França, Itàlia, Azerbaidjan o Algèria.