fbpx

La UGT manté l’aposta pel Pacte nacional pel referèndum acordat

Avatar photo

Camil Ros assenyala que el sindicat valorarà la conveniència o no d'una DUI ''en funció'' del moment i defuig ser ''carn de titular'' sobre aquesta qüestió

El secretari general de UGT de Catalunya, Camil Ros, ha assegurat que el sindicat manté l’aposta pel Pacte nacional pel referèndum acordat. Ho ha dit després que ahir dimarts el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va assegurar que si l’Estat impedia el referèndum es declararia la independència de Catalunya de forma unilateral, és a dir, que s’apostaria per la via de la DUI tal com recull el programa electoral del JxSí. Ros ha dit que quan el sindicat hagi de canvia de posició si no tira endavant el referèndum ”ja ho decidirem” i es farà ”en funció del moment perquè no tenim una bola màgica”. En aquest sentit, el sindicalista ha defugit ser ”carn de titular” sobre aquesta qüestió i ha remarcat que els problemes amb les empreses i les patronals no vénen marcats per la situació política.
Camil Ros ha destacat que veuen ”amb distància, com la majoria de la ciutadania” les informacions sobre la possibilitat que hi hagi o no un referèndum pactat amb l’Estat sobre la independència de Catalunya. En aquest sentit, considera que hi ha una ”sobreinformació” i que de petites declaracions se’n fan ”grans debats”, com el cas del que va dir ahir dimarts el vicepresident Junqueras sobre la DUI.

Ros ha assegurat que tot plegat ”no desestabilitza” la situació del mercat laboral i ha recordat que els problemes amb les empreses i les patronals no venen per la situació política. En aquest sentit, ha afegit que Catalunya i l’Estat han retornat als mateixos nivells d’ingressos que al 2007 i per contra no s’està repartint la riquesa d’una forma equitativa.

El secretari general de la UGT ha remarcat que són un sindicat plural i que el seu paper en el marc del procés català és garantir la ”cohesió social”. Camil Ros ha fet aquestes declaracions a Lleida on ha assistit a una assemblea de delegats per preparar el Primer de Maig.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Tarragona estudia gestionar directament les llars d’infants municipals

Notícia següent

La Diputació realitza tasques de poda a la seva xarxa viària amb l’objectiu de prevenir incendis

Notícies relacionades