La pel·lícula ‘Alcarràs’ rodada a Lleida competirà a la Berlinale

La producció mostra la realitat del camp lleidatà

El Festival de Berlín, conegut com a Berlinale, tindrà representació catalana. La pel·lícula  Alcarràs de Carla Simón participarà en el festival.

Alcarràs formarà part de la secció oficial (Competition) i la seva estrena als cines espanyols està prevista per la primavera d’aquest any. Cal destacar que el repartiment de la pel·lícula és molt important, ja que està format per actors no professionals de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que el fet que “la realitat del camp lleidatà tingui presència en un esdeveniment mundial com la Berlinale ja és un premi”.

El procés de càsting va durar més d’un any i hi han participat moltes persones de la zona de Lleida. Entre els personatges principals hi ha Jordi Pujol Dolcet, Anna Otín, Xenia Roset, Albert Bosch, Ainet Jounou, Josep Abad, Montse Oró, Carles Cabós i Berta Pipó.

A més d’Alcarràs, una altra pel·lícula catalana participarà en el certamen i es tracta de Un año, una noche de Isaki Lacuesta. Una coproducció francesa que compta amb suport de l’ICEC, inspirat en el llibre escrit per un supervivent dels atemptats de la sala Bataclan l’any 2015. Amb guió d’Isa Campo, Isaki Lacuesta i Fran Araújo, el film el protagonitza un repartiment internacional encapçalat per Nahuel Pérez, Noémi Merlant, Quim Gutiérrez i Alba Guilera.