Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

La Paeria vol “dignificar” les Basses i recuperar-la com a parc públic

Avatar photo

Es limita l'accés de vehicles amb l'habilitació de dos aparcaments i es millora la seguretat, els banys i la zona de barbacoes, entre altres actuacions

L’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa un pla de xoc per “dignificar” el parc de les Basses, que preveu diferents actuacions en la part pública amb l’objectiu que els ciutadans puguin fer ús de l’espai de forma regular. Aquest pla, que compta amb una assignació de 120.000 del pressupost de la Paeria 2017, preveu actuacions en diferents àmbits com ara la limitació de l’accés de vehicles a l’interior del parc; l’habilitació de dues zones d’aparcament; millores en la seguretat, amb la col·locació d’una tanca perimetral que separi el parc de l’N-240; la instal·lació de banys públics i la restauració de la zona de barbacoes i reparació d’elements malmesos. Algunes d’aquestes actuacions ja s’estan duent a terme per tal que els lleidatans que optin per anar a les Basses a menjar la Mona puguin fer-ho en condicions, mentre la resta s’aniran executant en els pròxims mesos. La recuperació del parc de les Basses, un cop descartat el projecte per ubicar-hi un parc dedicat als Barrufets, es complementarà amb el pla d’usos i d’ordenació urbanística de l’espai, que es presentarà al maig, i que, entre altres aspectes, inclourà una zona d’oci turístic, que preveu acollir un càmping i un restaurant.
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat aquest migdia les obres de rehabilitació del parc de les Basses, acompanyat dels tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Rafael Peris i del portaveu del PP, Joan Vilella, ja que les actuacions atenen les peticions d’una moció del grup popular aprovada en el ple del mes de febrer.

L’objectiu de les obres, que s’han iniciat aquest mateix divendres i formen part del pla d’acció immediata, que es complementarà a partir de maig amb el pla d’usos del parc, és “dignificar” l’espai públic, fent que les Basses “sigui una opció addicional a la Mitjana o els Camps Elisis perquè lleidatans puguin anar a caminar, anar en bicicleta i gaudir de l’espai públic”, segons ha dit Ros. Els treballs se centren en cinc grans àmbits d’actuació: el control d’accés de vehicles, la millora de la seguretat viària, l’ordenació dels aparcaments, la reestructuració de l’àmbit de les barbacoes i la rehabilitació dels elements malmesos del parc, i la millora dels serveis sanitaris.

La millora de la seguretat viària s’aconsegueix eliminant la circulació per l’interior del parc i separant el recinte del mateix de la carretera N-240 amb dos elements físics, una tela metàl·lica de 1,80 metres d’alçada, que permetrà evitar que els usuaris del parc puguin accedir directament a la carretera; i una tanca perimetral, col·locada en el límit de la vora via de l’N-240, per evitar que en cas d’accident els vehicles puguin envair l’àmbit del parc.

Per a l’ordenació dels aparcaments, s’ha previst disposar dues àrees en el recinte. Una en la zona nord, amb una capacitat per a 118 vehicles, accessible pel camí perimetral utilitzat per arribar a la zona esportiva (pista d’atletisme), mentre l’altra estarà situada a la zona sud, amb capacitat per a 205 vehicles, accessible directament des de l’entrada principal actual del parc, al costat de l’N-240. Ambdues zones seran de superfície sostenible a base d’un tractament de pradera. Les places es delimitaran amb pilons de formigó i delimitadors de fusta tractada ancorats a terra. Tota la zona estarà coberta amb una pèrgola vegetal a base d’una plantació d’arbres tipus lledoner.

Per tal de millorar el confort dels usuaris de la zona de les barbacoes i en general de totes les instal·lacions del parc es farà una intervenció general en tot l’àmbit que constarà d’un repàs de murets, paviments, mobiliari i enllumenat defectuosos; de l’eliminació de tanques metàl·liques, a més de l’enderroc d’elements en desús i ruïnosos i la supressió de la zona de barbacoes deteriorats (taules, focs i piques d’aigua) substituint-los per nous.

Aquest pla d’actuació immediata, que estarà enllestit aquesta mateixa setmana, per poder estar operatiu pel Dilluns de Pasqua, també preveu la instal·lació de dos mòduls de sis sanitaris cadascun (homes i dones) a prop de la zona de barbacoes. Aquests elements estaran connectats a la xarxa de desguàs i de subministrament d’aigua potable del parc. Així mateix, també està previst subministrar dues unitats amb tractament químic per persones amb discapacitat.

El conjunt d’actuacions previstes en aquest pla de xoc es complementaran amb el pla d’usos i d’ordenació urbanística de les Basses, que la Paeria presentarà al maig. Així mateix, inclourà el pla espacial per a la instal·lació al parc lleidatà d’una zona d’oci turístic, que preveu acollir un càmping i un restaurant. A la vegada, també es milloraran els accessos a les Basses i la connectivitat amb la ciutat, amb l’habilitació de carril bici, entre altres mesures.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Creen 130 places d’aparcament per descongestionar el nucli antic de La Selva

Notícia següent

La Paeria negocia amb entitats per integrar el servei d’atenció a víctimes de violència masclista

Notícies relacionades