La Paeria és incapaç de posar solució a la polèmica de dues discoteques de Lleida

Biloba i TheHill segueixen sense tenir els plans d’autoprotecció homologats perquè l’Ajuntament i la Generalitat no es posen d’acord de qui és competència

La Comissió de Transparència celebrada a l’oficina de l’Economia aquest matí, ha posat sobre la taula la polèmica dels plans d’autoprotecció no homologats de dues discoteques de Lleida, Biloba i TheHill. Tot i l’opinió comuna de la resta de grups municipals, com PDeCAT, la Crida-CUP, entre d’altres, de la necessitat d’homologar-los per garantir seguretat, finalment no s’ha aconseguit buscar una solució a causa de no saber de qui és competència aquesta homologació, si de la Generalitat o de la Paeria.L’equip de govern, però, assegura que és feina de la Generalitat i que “ells estan molt tranquils”. En aquesta línia, l’Ajuntament no fa cap revisió a les discoteques, doncs “no és competència d’ells”. Aquest fet ha preocupat encara més a la resta de grups que veuen en perill la seguretat pública.És per això que els grups asseguren, que sí la situació segueix en aquesta línia, serà necessari un contenciós que aconsegueixi una solució final.

D’altra banda, el grup municipal PDeCAT ha reivindicat la no compareixença dels funcionaris públics experts en el tema. Toni Postius, líder del grup, assegura que la falta de la seva presència ha propiciat més dubtes de les que hi havia i, per tant, en aquesta comissió no s’han pogut solucionar. A més, sense la presència d’aquests, seguia el dubte sobre si les discoteques haurien de romandre obertes al públic. En contraposició, l’equip de Govern ha assegurat que la interpretació dels serveis públics és que si que poden estar en funcionament, ja que, els plans d’autoprotecció sí tenen una certificació.