La Paeria dona veu a la ciutadania amb els 2ns Pressupostos Participatius

L'Ajuntament de Lleida obre el segon procés participatiu per tal que la ciutadania decideixi el destí d’un milió d’euros del pressupost municipal de Lleida

0
1481

L’Ajuntament de Lleida torna a apostar per la consulta ciutadana amb la 2ª edició dels Pressupostos Participatius, els quals determinen quins projectes gaudiran de la dotació d’un milió d’euros del pressupost municipal. Qualsevol persona empadronada a Lleida i major de 16 anys podrà votar, de l’1 al 21 de juny, les iniciatives guanyadores. Un gran nombre de lleidatans i lleidatanes han participat en la fase inicial de debat des que s’iniciés el termini de presentació de projectes.

Quins projectes es podran votar?

Enguany, s’han presentat prop de 160 propostes i totes elles han estat estudiades per una comissió tècnica de l’Ajuntament de Lleida. Aquesta comissió ha validat més de 125 propostes i aquestes seran les que optin a ser escollides per votació popular per gaudir d’una part dels recursos públics. Des de la Paeria donen a conèixer tots i cadascun d’aquest projectes via online, a través del web www.LaLleidaQueTuVols.org, o mitjançant els panells informatius que s’instal·laran als Centres Cívics i edificis i equipaments municipals. Els projectes validats es classifiquen en dos grans grups:

Els grans projectes de ciutat, amb dotacions d’entre 50.000 i 200.000 euros, i se’n podran aprovar un o varis, sempre que l’import no superi els 200.000 euros en total.

Els projectes de barri o zones de la ciutat, que gaudiran de dotacions de fins a 50.000 euros i se’n podran escollir tants com sigui possible.

En aquest sentit, des de la Paeria remarca la importància i la certesa que l’elecció dels projectes tindrà en compte que les catorze zones o districtes en què es divideix la ciutat, així com les dues EMD de Sucs i Raimat, siguin beneficiàries d’almenys un projecte cadascuna.

Qui i què es pot votar?

Qualsevol persona empadronada a Lleida i major de 16 anys, a data 29 de maig de 2018, podrà participar en les votacions de projectes. Així mateix, els veïns i veïnes podran seleccionar fins un màxim de 4 projectes: 1 gran i fins a 3 projectes de barri o zona.

Punts fixes d’informació i votació

L’Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania 3 punts fixes d’informació i votació entre l’1 i el 16 de juny per resoldre qualsevol dubte sobre els Segons Pressupostos Participatius. Aquest punts es reparteixen en diferents zones de la ciutat:

  • Palau de La Paeria, a la Plaça Paeria número 1, amb un horari de 12 a 20 hores, de dilluns a dissabte.
  • Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana – OMAC, situat a Rambla de Ferran número 31, amb horari de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres.
  • Centre de Recursos Juvenils – La Palma, ubicat al carrer La Palma números 6-10, amb un horari de 10 a 13.30 del matí i de 16.30 a 20 hores del vespre, de dilluns a divendres.

Quan es podrà votar i quina documentació és necessària?

El termini de votacions durarà de l’1 i al 21 de juny i per validar la participació caldrà presentar-hi alguns dels següents documents:

– Document Nacional d’Identitat (DNI)

– Número d’Identitat d’Estranger (NIE)

– Carnet de Conduir

Cal remarcar que NO seran vàlids altres documents d’identificació com el passaport, targeta sanitària o altres similars i que només es validaran les votacions presentant alguns dels documents esmentats més a dalt.

Com es podrà votar?

 

Les votacions podran fer-se de manera online entre l’1 i el 21 de juny a través del web www.LaLleidaQueTuVols.org o de manera presencial del 18 al 21 de juny, amb horari de 12 a 20 hores, en els següents punts de votació:

  • 18 de juny: als Centres Cívics de Sucs, Raimat i Llívia.
  • 19 de juny: als Centres Cívics de Mariola i Ereta i a l’Auditori Municipal Enric Granados.
  • 20 de juny: als Centres Cívics de Bordeta, Cappont i Magraners.
  • 21 de juny: als Centres Cívics de Balàfia, Pardinyes i Secà.

Les persones interessades en votar de manera presencial al entres Cívics disposaran de l’ajuda de personal municipal per aclarir-los-hi qualsevol dubte.

L’Ajuntament de Lleida anima la ciutadania a participar en les votacions de projectes per tal que aquests permetin millorar la ciutat de la manera més concurrent. Des de la Paeria també conviden a tothom qui desitgi informar-se i conèixer més sobre aquesta iniciativa a dirigir-se a la Regidoria de Participació Ciutadana (carrer Tallada, 32), a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana – OMAC (Rambla de Ferran, 31), al propi web dels Pressupostos Participatius (www.paeria.cat/pressupostosparticipatius), trucant al 010 o enviant qualsevol consulta al correu electrònic pressupostparticipat@paeria.cat

FER UN COMENTARI