La Paeria dona veu a la ciutadania amb els 2ns Pressupostos Participatius

L'Ajuntament de Lleida obre el segon procés participatiu per tal que la ciutadania decideixi el destí d’un milió d’euros del pressupost municipal de Lleida

L’Ajuntament de Lleida torna a apostar per la consulta ciutadana amb la 2ª edició dels Pressupostos Participatius, els quals determinen quins projectes gaudiran de la dotació d’un milió d’euros del pressupost municipal. Qualsevol persona empadronada a Lleida i major de 16 anys podrà votar, de l’1 al 21 de juny, les iniciatives guanyadores. Un gran nombre de lleidatans i lleidatanes han participat en la fase inicial de debat des que s’iniciés el termini de presentació de projectes.

Quins projectes es podran votar?

Enguany, s’han presentat prop de 160 propostes i totes elles han estat estudiades per una comissió tècnica de l’Ajuntament de Lleida. Aquesta comissió ha validat més de 125 propostes i aquestes seran les que optin a ser escollides per votació popular per gaudir d’una part dels recursos públics. Des de la Paeria donen a conèixer tots i cadascun d’aquest projectes via online, a través del web www.LaLleidaQueTuVols.org, o mitjançant els panells informatius que s’instal·laran als Centres Cívics i edificis i equipaments municipals. Els projectes validats es classifiquen en dos grans grups:

Els grans projectes de ciutat, amb dotacions d’entre 50.000 i 200.000 euros, i se’n podran aprovar un o varis, sempre que l’import no superi els 200.000 euros en total.

Els projectes de barri o zones de la ciutat, que gaudiran de dotacions de fins a 50.000 euros i se’n podran escollir tants com sigui possible.

En aquest sentit, des de la Paeria remarca la importància i la certesa que l’elecció dels projectes tindrà en compte que les catorze zones o districtes en què es divideix la ciutat, així com les dues EMD de Sucs i Raimat, siguin beneficiàries d’almenys un projecte cadascuna.

Qui i què es pot votar?

Qualsevol persona empadronada a Lleida i major de 16 anys, a data 29 de maig de 2018, podrà participar en les votacions de projectes. Així mateix, els veïns i veïnes podran seleccionar fins un màxim de 4 projectes: 1 gran i fins a 3 projectes de barri o zona.

Punts fixes d’informació i votació

L’Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania 3 punts fixes d’informació i votació entre l’1 i el 16 de juny per resoldre qualsevol dubte sobre els Segons Pressupostos Participatius. Aquest punts es reparteixen en diferents zones de la ciutat:

  • Palau de La Paeria, a la Plaça Paeria número 1, amb un horari de 12 a 20 hores, de dilluns a dissabte.
  • Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana – OMAC, situat a Rambla de Ferran número 31, amb horari de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres.
  • Centre de Recursos Juvenils – La Palma, ubicat al carrer La Palma números 6-10, amb un horari de 10 a 13.30 del matí i de 16.30 a 20 hores del vespre, de dilluns a divendres.

Quan es podrà votar i quina documentació és necessària?

El termini de votacions durarà de l’1 i al 21 de juny i per validar la participació caldrà presentar-hi alguns dels següents documents:

– Document Nacional d’Identitat (DNI)

– Número d’Identitat d’Estranger (NIE)

– Carnet de Conduir

Cal remarcar que NO seran vàlids altres documents d’identificació com el passaport, targeta sanitària o altres similars i que només es validaran les votacions presentant alguns dels documents esmentats més a dalt.

Com es podrà votar?

 

Les votacions podran fer-se de manera online entre l’1 i el 21 de juny a través del web www.LaLleidaQueTuVols.org o de manera presencial del 18 al 21 de juny, amb horari de 12 a 20 hores, en els següents punts de votació:

  • 18 de juny: als Centres Cívics de Sucs, Raimat i Llívia.
  • 19 de juny: als Centres Cívics de Mariola i Ereta i a l’Auditori Municipal Enric Granados.
  • 20 de juny: als Centres Cívics de Bordeta, Cappont i Magraners.
  • 21 de juny: als Centres Cívics de Balàfia, Pardinyes i Secà.

Les persones interessades en votar de manera presencial al entres Cívics disposaran de l’ajuda de personal municipal per aclarir-los-hi qualsevol dubte.

L’Ajuntament de Lleida anima la ciutadania a participar en les votacions de projectes per tal que aquests permetin millorar la ciutat de la manera més concurrent. Des de la Paeria també conviden a tothom qui desitgi informar-se i conèixer més sobre aquesta iniciativa a dirigir-se a la Regidoria de Participació Ciutadana (carrer Tallada, 32), a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana – OMAC (Rambla de Ferran, 31), al propi web dels Pressupostos Participatius (www.paeria.cat/pressupostosparticipatius), trucant al 010 o enviant qualsevol consulta al correu electrònic pressupostparticipat@paeria.cat