La Paeria de Lleida ofereix al jovent de la ciutat l’escape room Critic Box per trencar cadenes

Està previst que hi participi un miler de joves de catorze centres educatius

L’Ajuntament de Lleida ofereix una nova proposta al jovent de la ciutat per prevenir i conscienciar sobre la pressió social en determinats àmbits, com la salut, les drogues i les sexualitats. L’àrea de Salut ha innovat el seu programa d’activitats amb Critic Box, un escape room per trencar barreres. L’acció va adreçada a joves majors de 16 anys que estudien estudis de formació ocupacional post-obligatoris. L’objectiu d’aquest projecte és despertar l’esperit crític en relació al model social de consum per prendre consciència de les pressions socials en relació al consum de drogues, que serveixi com a primer pas per començar a trencar les cadenes que limiten la llibertat per decidir.

Està previst que participin en l’activitat un miler de joves de catorze centres educatius de la ciutat de Lleida. D’aquesta manera, es pretén que els i les participants reflexionin sobre els estereotips que marquen la construcció de la identitat, com a nois o noies, i que són un condicionant a l’hora de viure les relacions i la sexualitat de manera plaent i lliure.

L’activitat exposa alguns dels riscos del consum de drogues emfatitzant en aquells relacionats amb el binomi alcohol i conducció i també en relació al consum de drogues en espais laborals. Alhora es fomenta l’autocura a través de la promoció de l’ús del preservatiu.

L’activitat es realitza conjuntament amb LleidaJove, així com ambla Fundació Antisida de Lleida, aprofitant per presentar els recursos que la Paeria i l’entitat als joves de la ciutat.

Critic Box forma part de les activitats que l’àrea de prevenció i intervenció en addiccions adreça a infants i joves de la ciutat així com als seus educadors i famílies a través d’altres projectes com Max a escena, Max in Love, l’Aventura de la vida o l’Ordago. Amb l’objectiu de promoure estils de vida saludables i prevenir les conductes de risc.