La Paeria de Lleida intercanvia experiències en cooperació amb Girona I Tarragona

Reunió de tècnics de les tres administracions locals avui a Lleida per compartir maneres de treballar i potenciar el treball en xarxa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Paeria ha intercanviat experiències en matèria de cooperació amb els ajuntaments de Girona i Tarragona en la reunió que avui han mantingut els equips tècnics de les tres administracions locals. La tinent d’alcalde en funcions, Sandra Castro, i les professionals de l’àrea a la Paeria han rebut les tècniques de cooperació de Girona i Tarragona per compartir problemàtiques i potencialitats per seguir treballant en la millora de la cooperació descentralitzada. També hi ha assistit representació del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

La trobada d’aquest matí, s’ha complementat amb la visita a altres agents de cooperació i solidaritat de la ciutat, com la Universitat de Lleida i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, amb la previsió que es puguin continuar les visites a altres administracions i agents i per conèixer els agents que actuen en aquesta matèria al territori català.

 

L’Àrea de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Lleida fa tres anys que treballa per la implementació de l’enfocament de gènere basat en drets humans. Amb l’aprovació del nou pla director municipal de cooperació, es va establir un circuit de treball entre els agents de la ciutat en matèria de cooperació al desenvolupament, amb la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida. La feina realitzada per l’Ajuntament de Lleida fins al moment ha establert un precedent i una manera de treballar que es vol ampliar a la resta d’administracions de Catalunya.

En aquest sentit, i fruit del treball que s’està fent amb el Fons Català de Cooperació al desenvolupament per intentar descentralitzar la cooperació Catalana, els equips tècnics de les àrees de cooperació Internacional dels Ajuntaments de Tarragona i de Girona s’ha trobat avui a l’Ajuntament de Lleida per conèixer i compartir experiències, coneixements i estratègies per establir vincles i noves metodologies.