Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

La Paeria de Cervera nomenarà Rosa Fabregat filla predilecta de la ciutat

Avatar photo

L'escriptora rebrà la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria intel·lectual

El paer en cap, Ramon Royes, ha informat que la Paeria de Cervera ha iniciat els tràmits per al nomenament de l’escriptora i farmacèutica Rosa Fabregat i Armengol com a filla predilecta de la ciutat. La proposta de nomenament va rebre el suport unànime de la Junta de Govern de la Paeria i s’espera rebre el suport de la resta de regidors del consistori quan es presenti al proper Ple de la Paeria per a la seva aprovació. El darrer nomenament de fill predilecte de Cervera va ser el del pilot Marc Márquez i Alentà, que va rebre la distinció el desembre del 2014. La distinció és un reconeixement a la figura de Rosa Fabregat i Armengol (Cervera, 1933), que ha excel·lit en la seva trajectòria. La seva obra literària es caracteritza per la sensibilitat social, la reivindicació del paper de la dona i la defensa dels més desfavorits. Rosa Fabregat, a més, rebrà la Creu de Sant Jordi, la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya, per la seva trajectòria intel·lectual.
El nomenament de filla predilecta és la màxima distinció que la ciutat pot atorgar a una veïna nascuda al municipi que hagi excel·lit en alguna disciplina i que doni especial rellevància al nom de la ciutat. És un títol honorífic i no comporta cap remuneració econòmica. La persona que té aquesta distinció rep un tracte especial en el protocol de la ciutat. Rosa Fabregat és la guanyadora del Premi Sikarra 2017, convocat pel Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot. També va ser la padrina d’honor de l’esdeveniment cultural ‘Cervera, Vila del Llibre’ l’octubre del 2016.

El darrer nomenament de fill predilecte de Cervera va ser el pilot Marc Márquez el 2014. Anteriorment la Paeria de Cervera havia aprovat els nomenaments de l’historiador i polític Josep Benet i Morell (Cervera, 1920 – Sant Cugat del Vallès, 2008), que el va rebre l’any 1991, i el poeta Jaume Ferran i Camps (Cervera, 1928 – Geòrgia EUA, 2006), que fou nomenat fill predilecte l’any 2001. D’altra banda, la historiadora Eulàlia Duran i Grau (Barcelona, 1934) va rebre el títol de filla adoptiva el 1994.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sant Jordi omple d’activitat cultural el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

Notícia següent

Barcelona tindrà 4.844 parades per Sant Jordi

Notícies relacionades