La Paeria de Balaguer augmentarà el nombre d’aparcabicicletes

Els nous aparcabicicletes es situaran en places que actualment ocupen cotxes i el consistori ja treballa en l’estudi de mobilitat de la ciutat.

dav

El passat diumenge 18 d’octubre va finalitzar la consulta ciutadana realitzada a través de l’app Bústia ciutadana per escollir les noves ubicacions dels aparcabicicletes que la Paeria de Balaguer instal·larà durant les properes setmanes.

Amb més d’una vintena de participants, els sis punts més sol·licitats i per aquests ordre, van ser els següents:
Plaça Mercadal (Davant de la casa de la Paeria)
Carrer Barcelona amb Plaça de la Sardana
Plaça Pere Casaldàliga
Teatre Municipal
Molí de l’Esquerrà
Barri Nou (Davant de l’Estel)

Ubicacions com el cementiri vell, la plaça Sant Salvador o l’Escola de Música i el Museu també van aparèixer a les llistes. Aquests punts però, estan pendents de reforma i els projectes que la Paeria de Balaguer té en curs ja contemplen un espai amb aparcabicicletes que estarà senyalitzat i que a diferencia dels actuals permetran lligar la roda i el quadre. Els nous aparcabicicletes es situaran en places que actualment ocupen cotxes per fomentar aquest vehicle de transport.

A banda d’aquesta intervenció, des de la Paeria ja es treballa en un estudi de mobilitat que permetrà redefinir les zones blaves de la ciutat, incorporar carrils bici o augmentar la peatonalització d’alguns carrers.