fbpx

La Paeria col·lapsada amb un endeutament de 200 MEUR

Avatar photo

El regidor Carles Vega avisa que el Pla de Sanejament presentat per l’equip de govern és una cortina de fum per amagar que el consistori està al límit de la seva capacitat financera

El grup municipal d’ERC-Avancem denuncia que l’ajuntament de Lleida està a prop del col·lapse. En una roda de premsa avui els republicans han avisat que si l’equip de Govern no fa res per aturar aquesta situació d’endeutament de més del 110 per cent, no hi haurà altre remei que deixar que hi intervingui la Generalitat o l’Estat.

Carles Vega, president del grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria, recorda que l’equip de Ros ja estava informat d’aquesta situació i lamenta la passivitat i la manca de propostes per sortir d’aquest estat d’enfonsament. “Tot i estar avisats fa més d’un any pel Departament d’Economia i Finances, el govern llavors no fa res al respecte i ara  tira pilotes fora presentant Pla de Sanejament, que dura quatre anys i el qual no aporta cap documentació per justificar-lo, ni proposta real per reduir el deute. Com sempre l’equip de Ros actua sota la política de la ‘puntada endavant’ o de ‘qui dia passa any empeny’ esperant que aquesta situació s’arregli sola.”, avisa el regidor.

Vega lamenta que aquest Pla de Sanejament fa perillar les noves inversions del consistori durant dos mandats perquè s’haurà d’eixugar primer el deute, i no entén com Ros fa 15 dies presumia de l’augment de la despesa per Festa Major (400 mil euros) i ara presenta un Pla de Sanejament. “Són declaracions totalment contradictòries. Però el que més ens preocupa és que rebutgi constantment les nostres propostes de recuperació econòmica com són l’augment de l’IBI a les grans superfícies i a grans promotors d’usos no residencials o la recuperació de concessions com són la zona blava, la qual comptava ja amb el seu vist-i-plau i també el de la Generalitat i se’ns presenti un Pla de Sanejament sense cap tipus de fonament, el qual disfressa les xifres, tot plegat per amagar el que nosaltres ja vam denunciar en el passat Ple de Pressupostos: Que l’Ajuntament de Lleida té un endeutament de quasi 200 milions d’euros”, diu Vega.

Els republicans demanen a l’actual equip de Govern que modifiqui aquest Pla de Sanejament amb les xifres reals d’endeutament i lamenten que fins al moment de la Comissió no s’hagi facilitat la documentació necessària que justifiqui aquest Pla.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Altafulla segueix fomentant els Dimarts Emprenedor de la mà d’URV i PIMEC

Notícia següent

7 anys i mig de presó per a l’home que va intentar assassinar un familiar clavant-li una ganivetada al pit

Notícies relacionades