La Fira de Sant Josep de Mollerussa es farà d’aquí a dos setmanes

Serà el primer gran certamen que es fa al país des de l'inici de la pandèmia i de moment té 140 expositors confirmats

Pla mitjà on es poden veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, en roda de premsa sobre la 148a Fira de Sant Josep, el 18 de maig de 2021. (Horitzontal)
Fira de Mollerussa ha confirmat aquest dimarts la celebració de la 148a edició de la Fira de Sant Josep els propers 4, 5 i 6 de juny. Si no hi ha cap imprevist epidemiològic, serà el primer gran certamen firal que se celebra a Catalunya des de l’inici de la pandèmia i es que els organitzadors han assegurat que el recinte, que estarà totalment perimetrat, podrà absorbir fins a 8.000 persones al mateix moment entre els diferents sectors. El director de l’ens, Xavier Roure, ha explicat que ja compten amb 140 expositors, una xifra relativament inferior a la prevista per la passada edició, quan n’hi havia d’haver 240, però ha destacat que serà una convocatòria “extraordinària” i molt demandada pel sector.
L’alcalde de Mollerussa i president de l’ens firal, Marc Solsona, ha destacat que des que es va prendre la decisió de posposar la Fira de Sant Josep al juny, els indicadors són els més baixos que es registren a la ciutat des de l’octubre passat, amb una Rt de 0,55 i un risc de rebrot de 137. Davant les mesures de la desescalada i una vegada presentat el Pla per poder dur a terme el certamen amb total seguretat al Departament d’Empresa, aquest ha estat validat i s’ha pogut comunicar oficialment que Sant Josep tindrà lloc d’aquí a dos setmanes, després de 21 mesos sense fira.

Solsona ha assegurat que tant expositors com professionals i visitants els han demanat que es treballi amb l’objectiu de poder fer el certamen, i així s’ha fet tot i les adversitats. Malgrat tot, l’alcalde ha volgut deixar clar que no serà una fira “comparable” a la darrera que es va celebrar l’any 2019. Això no obstant, s’ha mostrat convençut que serà una “gran fira” i ha posat en valor que el sol fet de poder-la fer, és positiu, tant per a l’economia local com per a tornar a situar Mollerussa al mapa socioeconòmic del país.

Xavier Roure ha detallat que el recinte firal, que ocupa diferents carrers i avingudes de la capital del Pla d’Urgell, les piscines municipals i pavellons, estarà compartimentat en diferents sectors i hi haurà control d’aforament. El Procicat els ha demanat que no se superin les 8.000 persones en tot el recinte al mateix moment i durant dues hores. Si en algun moment se superen aquests límits, es restringirà l’accés. A més a més, el Saló de l’Automòbil, que enguany celebra la 40a edició, tindrà una dinàmica diferent i els visitants que vulguin negociar la compra d’un cotxe, hauran de demanar cita prèvia per poder fer tractes amb l’expositor.

D’altra banda, el circuït de circulació dels visitants serà de sentit únic i Fira de Mollerussa farà que els tradicionals punts d’informació siguin enguany “mòbils” per tal de vetllar en tot moment pel compliment de les mesures de seguretat anti covid. Per fer-ho, l’ens reforçarà el personal que habitualment es contracta per la Fira de Sant Josep i possiblement s’arribarà a la setantena d’empleats pels dies de fira.

Segons Roure, el recinte exterior, on hi ha la maquinària agrícola, compta amb un 70% dels expositors confirmats. Una xifra que ha qualificat de “molt bona” i que podria incrementar els propers dies. I es que per al sector agrícola, el canvi de dates és un contratemps, ja que al març encara no ha començat la campanya agrícola i ara hi ha varietats que ja s’estan collint i destinar efectius a assistir a una fira pot suposar un contratemps.

Per contra, el Saló de l’Automòbil farà ple, ja que estarà al 100% d’ocupació. Pel que fa als pavellons, només n’hi haurà 2 de disponibles i es que el del 125è aniversari es continuarà destinant a la vacunació contra la covid-19. En paral·lel també està previst que durant els dies de fira hi hagin atraccions a l’entorn del recinte firal així com parades d’artesania.