La Diputació de Lleida impulsa els emprenedors i productors de proximitat

La Diputació de Lleida impulsa els emprenedors i productors de proximitat en la 149a Fira de Sant Josep de Mollerussa.

Sota el paraigües de GLOBALLEIDA, una desena d’empreses han pogut exposar els seus productes i promocionar-se en aquest certamen.

Amb una vintena d’activitats programades a l’espai ‘Aliments del territori i tu’ també s’han posat en valor els productes de proximitat del conjunt del Territori

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest diumenge en l’acte de cloenda de la 149a Fira de Sant Josep de Mollerussa, que ha estat presidit per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà.

En aquesta edició de la Fira de Mollerussa, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, sota la marca GLOBALLEIDA, ha destinat un espai dedicat a l’impuls de les empreses emergents. En aquest espai, una desena d’empreses del conjunt del territori han exposat i han donat a conèixer els seus productes i serveis, tancant la seva participació a la Fira amb uns resultats molt positius.

Les empreses que han estat presents a l’estand de GLOBALLEIDA, són: Nubulus, dedicada a la transformació digital per a empreses; Safrà Júlia, d’elaboració i venda de safrà ecològic; In Home Services, agència del sector assistencial i domèstic a domicili; Pira Tecnology, especialitzats en sistemes de telecomunicacions, domòtica, videovigilància xolucions 5G; Dinnassire, botiga on-line de roba ètnica africana; AM Domòtics, dedicada a la programació de cases intel·ligents a través de la domòtica, principalment amb el sistema KNX pel control i automatització d’habitatges i edificis; BEQUEL, especialistes en instal·lacions de panells solars per l’autoconsum d’empreses i particulars; i MGditech, empresa dedicada a l’agricultura 4.0 que desenvolupa productes i sistemes elèctrics, electrònics i automàtics que s’ajusten a les necessitats de cada client. Una desena d’empreses, doncs, vinculades a sectors molt variats lligats a les TIC, el medi ambient, l’eficiència i l’estalvi energètic, la salut, l’economia social, el sector de la domòtica i l’alimentació, entre d’altres.

Amb aquesta iniciativa, el Patronat de Promoció Econòmica, a través de GLOBALLEIDA, àrea d’emprenedoria i empresa, vol facilitar la promoció econòmica i el desenvolupament econòmic i empresarial en el conjunt del territori de Lleida, així com donar una empenta al creixement d’aquelles empreses que, en les fases inicials, hagin estat tutelades dins de la Xarxa de Centres Empresarials de la demarcació de Lleida.

De la mateixa manera, en l’espai dedicat a la mostra culinària ‘Aliments del territori i tu’, també s’han desenvolupat, en el transcurs de la Fira, una vintena d’activitats de maridatges, tastos i degustacions per posar en valor els productes de proximitat del conjunt del territori. Tot plegat en una mostra promoguda pel Patronat de Promoció Econòmica, en la seva tasca de suport i promoció als ens locals i als prop de 400 productors i restauradors que hi participen, que té com objectiu donar a conèixer els aliments locals i de qualitat del nostre territori.

Pel que fa a l’acte de cloenda de la Fira, a més de Joan Talarn i la consellera Teresa Jordà hi han pres part l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé; el director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Lleida, Ferran de Noguera, i el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, a més del vicepresident del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Jordi Calvís.

En representació de la Diputació, i acompanyant el president Talarn, també hi han assistit els vicepresidents Jordi Latorre, Estefania Rufach i Ferran Accensi, i els diputats Jordi Verdú, Carles Gibert, Helena Martínez, Francesc Sabanés i Jordi Llanes.