La Diputació de Lleida aprova uns Jocs Olímpics al Pirineu respectuosos amb l’entorn

  També referma que comptin amb la complicitat del territori

  El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha refermat avui el compromís de l’ens amb la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030, tal com el Govern de la Generalitat l’està articulant, “amb el més absolut respecte a l’entorn pirinenc i comptant amb la complicitat dels territoris implicats”, segons ha manifestat després de participar telemàticament en la primera reunió de la Taula de representació territorial de la candidatura als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030, que ha presidit la consellera de Presidència, Laura Vilagrà.

  Talarn ha valorat positivament l’anunci fet per la consellera de realitzar una consulta sobre la idoneïtat dels Jocs a la ciutadania de la vegueria del Pirineu i l’Aran, ja que “respon al compromís de les institucions del territori de comptar amb la complicitat dels territoris que organitzen l’esdeveniment, tal com hem defensat reiteradament des de la Diputació de Lleida”. La consulta es realitzarà, durant la primavera d’enguany, a les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran.

  “Al segle XXI, els Jocs Olímpics han de ser més respectuosos amb l’entorn en el qual es desenvolupen, no han de generar infraestructures casuals, només per a un esdeveniment puntual, han de poder ajudar a millorar aquells equipaments que tinguin garantit un servei públic més enllà dels mateixos jocs i, sobretot, han de ser projectes que el territori accepti majoritàriament”, ha recalcat el president.

  Joan Talarn ha recordat que en els darrers mesos ha mantingut reunions amb el territori i que va realitzar una visita, amb les presidències de les quatre diputacions catalanes, a la seu del Comitè Olímpic Internacional, a la ciutat de Lausanne, en la qual el director adjunt del COI, el català Pere Miró, va informar i detallar sobre quins són els canvis estructurals que marcaran les futures fites olímpiques. La Diputació també ha mantingut contactes amb el Comitè Olímpic Espanyol.

  Tal com s’ha reiterat en diferents pronunciaments públics realitzats per la Diputació de Lleida, Joan Talarn ha insistit en la necessitat que tenen els Pirineus i l’Aran, amb independència de la realització dels Jocs, de millorar qualitativament en les inversions d’infraestructures públiques que s’han anat ajornant al llarg de les darreres dècades.