Per això, es port a terme una tasca d’informació, suport, capacitació i sensibilització, en què el treball en xarxa i coordinat amb altres agents socials i policials és fonamental. Totes les activitats es duen a terme situant a la persona al centre de la intervenció, partint de les seves fortaleses i debilitats, apoderant com a protagonistes del seu propi canvi.
El passat mes de juny l’organització va celebrar una jornada sobre aquesta temàtica inaugurada per Carmen Balfagón Lloreda, directora general de l’IMSERSO i Javier Senent Garcia, president de Creu Roja Espanyola. L’objectiu d’aquest esdeveniment va ser visibilitzar la problemàtica del maltractament a la gent gran a casa nostra, compartir iniciatives i estratègies noves per a la detecció, intervenció i protecció, promoure la coordinació, el treball en equip i el coneixement compartit entre les diferents entitats que es dediquen a la protecció a la gent gran i promoure la cultura de Bon Tracte a la gent gran, entre d’altres.
El maltractament de la gent gran és una problemàtica social que afecta la salut i els drets humans de milions de persones grans a tot el món. Es tracta per tant d’un assumpte que mereix l’atenció i resposta de tota la societat, per promoure una convivència en què no hi hagi aquest tipus de violència.
Segons l’ONU, la població mundial de les persones de 60 anys o més serà el doble, de 542 milions el 1995 a al voltant de 1.200 milions al 2025. S’estima que entre el 4% i el 6% de la gent gran de tot el món han patit alguna forma d’abús i maltractament.