La cinquena edició de l’Encontats tindrà lloc el diumenge 20 de setembre

Després de l’ajornament de l’activitat que s’havia de celebrar a l’abril, torna amb canvi d’ubicació

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La 5a edició de l’Encontats, el Mercat del Conte Infantil de Balaguer, se celebrarà els dies 19 i 20 de setembre en una nova ubicació per adaptar les diferents activitats a les mesures  establertes en matèria de seguretat i higiene. Concretament seran tres els escenaris on es desenvoluparan activitats per a públic familiar: la plaça del Pou, la zona del Museu de la Noguera i la plaça Mercadal, que serà l’eix central d’aquesta edició de l’Encontats.

L’Encontats és un mercat de contes adreçat a públic familiar. Per unes hores, els contes i les històries fantàstiques prenen els carrers de Balaguer i els infants són els protagonistes de la programació. A l’Encontats es poden escoltar contes mentre es passeja pel carrer, participar en activitats i jocs i, sobretot, impregnar-se de la fantasia que durant aquell diumenge inunda els carrers de la ciutat. 

Per a l’edició d’enguany s’ha nomenat la il·lustradora Pilarín Bayés com a padrina de l’esdeveniment, que agafarà el relleu de mans de Roser Capdevila.

Pel que fa a la programació d’activitats pròpiament dita, els artistes que ens explicaran mil i una històries que ens acompanyaran aquest any són la Companyia del Príncep Totilau amb l’espectacle inaugural «El llop ferotge», i també comptarem amb la presència de Sandra Rossi, Fes-t’ho com vulguis, Umpalumpa, Patricia McGill i Ada Cusidó en els diferents contacontes per a nadons i per a infants de més de 4 anys. Per començar les activitats de tarda, la Companyia Teatre Nu ens farà gaudir amb el seu espectacle “La llebre i la tortuga”. La cloenda d’aquest any tornarà a ser un concert ben animat a càrrec de Lali BeGood amb l’espectacle «Futur-Oh! I el nen que portes dins!!». És necessari destacar que, a diferència d’anys anteriors, aquest any és necessari fer la reserva de plaça prèvia per poder assistir a qualsevol de les activitats programades. Aquesta reserva de plaça es pot fer al web encontats.balaguer.cat

Com a novetat, aquest any el Museu de la Noguera ha programat l’exposició  «Contes infantils de la guerra» que es podrà visitar al mateix Museu fins el dia 1 de novembre, una exposició que pretén donar una visió de la producció editorial infantil duta a terme durant la Guerra Civil i que s’ha programat amb la idea de complementar l’oferta cultural de la ciutat al voltant de l’Encontats, alhora que es creen sinèrgies entre els equipaments culturals de la ciutat.