fbpx

Junts defensa al Congrés que tots els pobles disposin de serveis bancaris i caixers

Avatar photo

Junts al Congrés ha registrat aquest matí una proposició de llei que defensa que tots els pobles disposin de serveis bancaris i caixers. Aquest text vol protegir especialment els municipis en risc d’exclusió financera, és a dir, que no disposen de caixer automàtic en el seu terme municipal. A més a més, té com a finalitat garantir l’accés als serveis bancaris bàsics a través d’un servei de caixer automàtic de proximitat, amb independència del municipi de residència. Aquesta problemàtica afecta a més de 500 municipis catalans, dels quals 136 del territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, més de la meitat dels municipis de la demarcació.

El diputat per Lleida, Isidre Gavín, ha defensat que “aquesta injustícia s’ha de rectificar. El govern espanyol ha permès que la banca tanqui els serveis als pobles petits, deixant a molta població desamparada, sobretot del món rural i gent gran”. A més a més, Gavín ha assenyalat que “aquesta és la primera llei del mandat i és sobre el món rural perquè per nosaltres és una prioritat treballar per la qualitat de vida dels pobles petits i les persones que hi habiten. És un acte de justícia amb la població que viu al territori i en té cura”. Per Gavín, aconseguir aquests serveis pel territori “és crucial”. “S’ha de trencar aquesta inèrcia si volem revertir el despoblament. No es pot lluitar contra aquest fet sense serveis com els financers, que són necessaris per a tothom”, ha reivindicat el diputat.

Igualment, Gavín ha qualificat d’”insuficient” la proposta del Govern de posar en marxa una xarxa d’oficines mòbils itinerants als municipis petits, en la mesura que la licitació que s’ha tret només preveu oferir el servei cada quinze dies i per períodes de temps molt escassos, i, en aquest sentit, Gavín ha defensat que els pobles petits es mereixen “les mateixes oportunitats de futur, i que se’ls faciliti la vida”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els comuns votaran a favor dels pressupostos de Viñuales

Notícia següent

Tret de sortida a les festes de Nadal als barris de Sabadell

Notícies relacionades