fbpx

Junts continuarà treballant per preservar l’església de la Sang de Lleida

Avatar photo

Els grups de Junts per Catalunya continuarà treballant des de la Paeria, el Parlament de Catalunya i el Congrés dels Diputats per trobar solucions urgents a les deficiències estructurals i les necessitats de l’església de la Sang, un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) de Lleida. Així ho han explicat aquest dimecres la portaveu de Junts a la Paeria, Violant Cervera, i la diputada i portaveu del grup al Parlament de Catalunya, Mònica Sales, acompanyades pel diputat de Junts per Lleida al Congrés, Isidre Gavín. 

Sales, acompanyada pels regidors i regidores de Junts a la Paeria, ha pogut conèixer de primera mà diversos indrets de la ciutat, com ara el Turó de la Seu Vella, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Eix Comercial, l’Espai Cavallers i l’església de la Sang, en una visita que ha posat en valor la cultura i la història de Lleida. Durant el recorregut també han estat acompanyats per la presidenta del Cercle de Belles Arts, Divina Drudis, el president de l’associació Amics de la Seu Vella, Joan Ramon González, el director del Consorci de la Seu Vella, Joan Baigol, i la directora de l’Espai Cavallers, Roser Xandri.

La portaveu parlamentària ha reivindicat la necessitat de posar a disposició dels lleidatans i lleidatanes les eines del Parlament de Catalunya. En relació a l’església de la Sang, Sales apunta que “cal abordar les deficiencies que pateix l’edifici per trobar-ne solucions quan abans”. Per això, en coordinació amb el grup municipal, Junts treballarà des de les administracions on hi té representació per trobar solucions a situacions com la que pateix actualment la Congregació de la Sang.

De fet, el grup municipal de Junts a la Paeria va visitar les instal·lacions per conèixer de primera mà les múltiples deficiències que pateix l’edifici i va instar a l’Ajuntament a buscar solucions urgents i les ajudes necessàries per salvaguardar aquest edifici patrimonial. La portaveu del grup, Violant Cervera, apunta a la teulada i el sostre com a parts més afectades, concretament per les humitats i les esquerdes, un risc real que “qualsevol dia que plogui fort, es podria despendre”. Tot i que es van apuntalar, necessiten una actuació urgent que la Congregació té quantificada en més de 400.000 euros, un import inassumible per una associació privada sense ànim de lucre que gestiona aquest edifici del segle XVII. “Ara es troba en una situació molt complicada i han començat a demanar ajudes a les diferents administracions”, diu Cervera, tot recordant que “ens hem compromès a fer-ne el seguiment i a ajudar-los des de la nostra posició”. Amb aquest objectiu, Junts treballarà per coordinar de les diferents administracions les mesures necessàries per salvaguardar un patrimoni que és de tota la ciutat. 

La promoció econòmica, l’habitatge social, el suport a les entitats i el potencial turístic, eixos de Junts als pressupostos

Sobre els pressupostos municipals, Violant Cervera explica que el grup de Junts encara no ha rebut suficients detalls sobre els comptes plantejats per l’equip de govern i que encara s’hi han de reunir. En aquest sentit, la portaveu recorda que, a dia d’avui, no donen el seu suport per aprovar els pressupostos i que Junts “no som socis prioritaris del govern, sinó que som socis de la ciutat”.

Cervera remarca com a prioritari el creixement, promoció i projecció econòmica de Lleida, tot defensant el model del Pla de l’Estació i el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans. La portaveu també defensa la necessitat d’impulsar el comerç local, els habitatges socials per als joves, la rehabilitació del Centre Històric, el suport a les entitats que treballen amb les persones més desfavorides i la creació d’un museu que expliqui i posi en valor la història de la ciutat. Sobre aquest últim punt, Cervera destaca que a Lleida “tenim un patrimoni i una història molt importants que es pot vendre turísticament a l’exterior, però s’ha explotat molt poc i volem posar-lo en valor, com sempre diem, per a situar-nos com la segona capital de Catalunya”. “Creiem que és vital seguir projectant projectes per Lleida per tal de definint cap a on volem que vagi la ciutat”, sentència la portaveu de Junts.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tret de sortida a la 13ª edició del Projecte Rossinyol a Palafrugell

Notícia següent

Manresa pinta un mural en homenatge a la tercera edat

Notícies relacionades