Intenten atropellar i agredeixen amb violència un policia local de Solsona

  L'agent es recupera a casa seva de les ferides que té per tot el cos, mentre que l'agressor està a l'espera de passar a disposició judicial

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Un agent de la Policia Local de Solsona va ser agredit el passat dilluns 1 de maig a la nit a la via pública per un ciutadà que abans va intentar atropellar-lo intencionadament. Segons informa el consistori solsoní, l’agressor va clavar diversos cops de puny i puntades de peu a l’agent per tot el cos i també al cap. Tot i la gravetat de l’agressió, l’agent es troba estable i s’està recuperant a casa seva de les ferides i les contusions. L’agressor és un veí de Solsona de 24 anys que va ser detingut poc després dels fets, pel volts de dos quarts de dotze de la nit. El noi es troba ingressat a la unitat de psiquiatria de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa a l’espera de passar a disposició judicial.
  Segons informa l’Ajuntament de Solsona, l’agressió es va produir poc després d’un quart d’onze de la nit quan l’agent tornava al cotxe policial després de tancar les dependències del Casal de Cultura i Joventut. Un individu que conduïa acompanyat d’una segona persona va intentar atropellar-lo premeditadament. L’agent va poder esquivar-lo però el vehicle va impactar darrere del cotxe patrulla.

  El conductor va sortir per la porta de l’acompanyant i, segons informa el consistori, va començar a agredir l’agent a cops de puny i puntades de peu i va aconseguir extreure-li la porra, arma amb la qual va continuar colpejant-lo per tot el cos i el cap. Segons les diligències policials, l’acompanyant del vehicle de l’agressor, una vegada es va adonar de la violència infringida contra l’agent, va intentar socórrer-lo.

  L’autor dels fets va fugir amb el cotxe,va tornar a intentar envestir el policia sense aconseguir-ho, i va encastar el vehicle contra la porta d’un garatge proper.

  L’Ajuntament de Solsona ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra i, segons ha declarat el batlle David Rodríguez “emprendrà totes les accions que faci falta per defensar la víctima i el cos de la Policia Local”. Rodríguez lamenta la “profunda gravetat dels fets, en què no s’havia trobat mai la ciutat de Solsona”. En aquest sentit, l’alcalde ha traslladat al cap de la Policia Local que “es posaran tots els mitjans necessaris per evitar que torni a perillar la integritat física d’un agent”.

  D’altra banda, l’alcalde explica que juntament amb l’agent ferit i el cos de la Policia Local valoraran de forma conjunta “quines accions hem d’emprendre i el replantejament necessari que cal fer per adoptar les màximes mesures de seguretat”. El batlle recorda que en els darrers anys s’ha ampliat la plantilla de la Policia Local, s’ha adquirit material nou i el cos s’ha adherit a la xarxa Rescat i Sipcat. Amb tot, assegura que aquest fet “ens obliga a fer replantejaments”.