Héctor Lozano i Adrian Gröesser de Merlí inauguren la 14a Setmana de la Comunicació de la UdL

  temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts
  El creador, guionista i coproductor executiu de ‘Merlí’, Héctor Lozano, i l’actor Adrian Gröesser, que a la sèrie interpreta el personatge del Marc Vilaseca, han estat els encarregats de donar el tret de sortida aquest dilluns a la 14a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL), dedicada enguany a la ficció televisiva. Lozano i Gröesser han ofert una conferència en què han detallat alguns dels secrets de l’exitosa sèrie i han donat a conèixer algun detall de la tercera i darrera temporada de ‘Merlí’, que es començarà a rodar a finals d’aquest mes d’abril. Abans de les seves intervencions i mentre el rector de la UdL, Roberto Fernández, i responsables de la Facultat de Lletres i del grau de Comunicació i Periodisme de la Universitat de Lleida pronunciaven els discursos inaugurals de la 14a Setmana de la Comunicació, una desena de joves de les Assemblees de diferents facultats de la UdL han interromput els parlaments institucionals que s’estaven fent a la sala d’actes i han reclamat a crits la dimissió de Fernández.
  El creador guionista i coproductor executiu de ‘Merlí’, Héctor Lozano, ha destacat que “la manera d’escriure ‘Merli’, la manera de rodar i d’interpretar-la, aspectes que no es venen des de casa”, són alguns dels secrets de la sèrie. Pel que fa a l’èxit obtingut després de les dues temporades emeses, Lozano ha ressaltat que “la fórmula adolescència més filosofia ha agradat molt” i també ha posat de relleu que “els protagonistes usen un llenguatge molt proper a l’espectador i unes trames senzilles, que no vol dir fàcils, ja que es tracta d’un món molt reconeixible que és el d’un l’institut”.

  Ja pensant en la tercera i darrera temporada, el creador de ‘Merlí’ ha explicat que es començarà a rodar a finals de mes i que tindrà 14 capítols, a diferència dels 13 de les dues primeres temporades. Héctor Lozano ha detallat que en aquesta darrera temporada es posarà fi a les històries dels ‘peripatètics’, que ara cursaran segon de Batxillerat, i ha avançat que apareixeran nous personatges, en concret professors, un dels quals serà la Silvana, la qual “donarà molt a parlar”. Pel que fa al personatge de Merlí, interpretat per Francesc Orella, en aquesta tercera temporada haurà de viure sol, amb el seu fill Bruno que segueix a Roma, i la seva mare, la Carmina Calduch, de gira teatral. Aquesta nova situació tindrà “les seves parts bones i dolentes” per al Merlí i, tot i que la sèrie “és optimista” sí que “pot ser que ho pateixi una mica al principi”, segons Lozano.

  Per la seva part, l’actor que interpreta a la sèrie el personatge del Marc Vilaseca, l’Adrian Gröesser, ha valorat com a “superpositiva” la seva participació a ‘Merlí’, la seva primera sèrie televisiva tot i que ja havia aparegut prèviament en algun curtmetratge i en algun capítol de ‘Polseres Vermelles’. “Rodar les dues temporades i ara una tercera ha estat una experiència impagable, més encara després del ressò que ha tingut ‘Merlí'”, ha assenyalat Gröesser. “Em sento molt afortunat i més per com ha crescut el personatge i com ho seguirà fent”, ha afirmat.

  Pel que fa a l’èxit de ‘Merlí’, Gröesser ha destacat els actors que encarnen als ‘peripatètics’ “hem intentat acostar-nos a les edats dels personatges, a gent de Batxillerat, i per tant entenem quin llenguatge fan servir i els conflictes que han passat”. Així mateix, ha assegurat que es tracta d’una sèrie “directa, que aborda temes molt universals i que transmet històries que no són difícils d’explicar en una frase”. A la vegada, també ha remarcat la interpretació dels seus protagonistes, posant com a exemples l’Albert Baró, el Carlos Cuevas, l’Elisabet Casanovas o la Candela Antón, així com la resta del repartiment. Així mateix, també ha ressaltat que “l’Héctor Lozano també es una persona que ha estat molt amb joves i coneix molt les situacions familiars, cosa que permet que molts dels espectadors se sentin identificats”.

  Quan al seu personatge, Gröesser ha recordat que en el darrer episodi de la segona temporada els espectadors van poder veure com el pare del Marc Vilaseva arriba a casa i, per tant, “entenem que hi haurà un relació entre aquests dos personatges i veurem si es tornen a unir, quines diferències tenen i com s’assemblen o si no s’assemblen en res”. “Serà una relació tragicòmica molt divertida”, ha detallat.

  La 14a Setmana de la Comunicació de la UdL, centrada en la ficció televisiva
  La conferència que han ofert Héctor Lozano i Adrian Gröesser ha servit per donar el tret de sortida a la 14a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida, que s’allargarà fins el 6 d’abril i que enguany gira entorn de la ficció televisiva. Entre els plats forts del programa també hi ha, entre altres, el creador i director de la sèrie d’animació infantil ‘Pocoyó’, Guillermo García Carsí, l’actor i director Roger Coma i el director i guionista David Trueba, que serà l’encarregat de la cloenda.

  Un grup d’estudiants irromp a la inauguració per reclamar la dimissió del rector Roberto Fernández
  L’acte d’inauguració de la 14a Setmana de la Comunicació s’ha vist interromput durant uns minuts després que una desena de joves, en representació de les Assemblees de les diferents facultats de la UdL, hagin irromput a crits a la sala i hagin desplegat una pancarta tot reclamant la dimissió del rector Roberto Fernández. La protesta ha tingut lloc abans de la conferència de Lozano i Gröesser, i mentre estaven intervenint responsables de la UdL, de la Facultat de Lletres i del grau de Comunicació i Periodisme, entre els quals el mateix Fernández.

  El grup de joves que ha participat en la protesta ha llegit acusant Fernández de “manipulador” en relació amb la tancada d’estudiants al despatx del rector que va tenir lloc fa uns mesos . Així mateix, també han criticat que Fernández permeti que la subdelegada del govern de l’Estat a Lleida, Inma Manso, doni classes al grau de Comunicació i Periodisme de la UdL i també l’han acusat de votar a favor del Consorci Sanitari de Lleida i de convidar un ex-membre de la División Azul, entre altres qüestions.