Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

La Guàrdia Urbana reforça la presència d’agents a l’Horta de Lleida per prevenir robatoris

Avatar photo

La Guàrdia Urbana ha reforçat la presència d’agents a l’Horta de Lleida i altres zones de la ciutat on es puguin plantejar conflictes en el marc de la campanya de prevenció de robatoris en domicilis durant les vacances d’estiu. “Els robatoris van lligats a l’absència de persones en un domicili”, ha indicat el caporal de la Unitat de Policia Administrativa de la Guàrdia Urbana de Lleida, Lluís Abat.

Per això, l’Ajuntament de Lleida i el cos policial han iniciat una campanya informativa a través de les xarxes socials amb recomanacions de seguretat. Fins al mes de setembre es difondran consells que sovint passen desapercebuts com no amagar les claus en espais exteriors de casa o no fer publicacions de viatges a les xarxes socials.

L’agost és el mes per excel·lència de les vacances i el moment que els lladres també aprofiten per entrar als domicilis. Davant la previsió d’un possible repunt de la conflictivitat, la Guàrdia Urbana de Lleida ha augmentat el patrullatge a diferents zones de la ciutat com l’Horta.

El reforç s’emmarca en la campanya de prevenció de robatoris en domicilis, que també inclou consells perquè els lladres no s’adonin que els habitatges estan buits. D’aquesta manera, la iniciativa ofereix recomanacions de seguretat bàsiques que sovint no s’apliquen i faciliten informació sobre la presència o absència de persones en un habitatge.

No amagar les claus als espais exteriors de la casa, activar el desviament de trucades i treure el contestador automàtic, no tancar del tot persianes o porticons, demanar a algú que reculli la correspondència o instal·lar llums d’encesa automàtica, entre altres, són els consells que la policia recomana aplicar.

De fet, algunes d’aquestes mesures, com la instal·lació d’alarmes o càmeres de seguretat i fer un inventari d’objectes de valor amb fotografies faciliten la tasca policial en cas de robatori. “És més fàcil reconèixer objectes robats per imatges proporcionades per les víctimes”, apunta Abat.

Normalment, els lladres actuen en grup i roben objectes de valor que es puguin endur de manera ràpida. “Coses que no pesin o siguin fàcils de guardar en una bossa”, concreta Abat.

Per la seva banda, l’agent Pere Tomàs ha puntualitzat que en cas de robatori, cal assegurar-se que no hi ha cap desconegut al domicili, trucar al 112 o al 092 i tocar “el mínim possible” perquè els policies puguin analitzar possibles rastres dels delinqüents.

La campanya informativa s’allargarà durant el mes d’agost i setembre i s’uneix al reforç d’efectius en horari d’obertura i tancament de comerços de la capital del Segrià.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

6 − six =

Notícia anterior

Desmantellen un punt de venda i consum de drogues al Born

Notícia següent

Mor ofegat un menor d’edat a la platja

Notícies relacionades