Un guàrdia urbà de Lleida, a presó per una baralla en un bar

Un guàrdia urbà de Lleida ha estat condemnat per un delicte de lesions a sis mesos de presó per haver actuat de manera “excessiva” en una baralla en un bar, el 28 de febrer de 2018, que va acabar amb dos agents i dos ciutadans ferits.

El ciutadà amb qui es va barallar ha estat condemnat a sis mesos de presó, en aquest cas per un delicte d’atemptat a l’autoritat, i haurà d’indemnitzar l’agent amb 5.850 euros, a més de pagar una multa de 900 euros per lesions. Tot i que el ministeri públic demanava inicialment penes més altes per a tots dos, finalment les parts han pactat una rebaixa. Els acusats han reconegut els fets i s’ha evitat el judici que s’havia de fer aquest dimecres a l’Audiència de Lleida.

Tot i que el ministeri públic demanava inicialment per a l’agent dos anys de presó, les parts han acordat rebaixar la pena en aplicar-li l’atenuant d’arravatament o obcecació. El pacte preveu també imposar-li sis mesos de suspensió de feina o càrrec públic relacionat amb la seguretat ciutadana.

Pel que fa al ciutadà implicat en l’altercat, el ministeri públic li demanava inicialment dos anys i vuit mesos de presó però el pacte entre les parts ha rebaixat finalment la pena en aplicar-li l’atenuant de drogoaddicció, tot i l’agreujant de reincidència.

Al banc dels acusats també s’ha assegut un altre ciutadà, que segons l’acusació, es va enfrontar i va amenaçar el company de l’agent condemnat. Aquest ciutadà ha estat condemnat a 1 any de presó (6 mesos per atemptat a l’autoritat i 6 mesos més per amenaces) i a pagar una multa de 150 euros per lesions.

Relat dels fets

Segons es considera provat, en reconèixer els fets els tres acusats, cap a les deu de la nit, l’agent condemnat va personar-se juntament amb un company per un avís de soroll i consum de begudes alcohòliques al carrer. En arribar, els agents van demanar a les persones que entressin al bar i deixessin de fer soroll. Dos homes, de nacionalitat marroquina, però, van desobeir les ordres i es van quedar fora amb “actitud desafiant”. Llavors es va iniciar un enfrontament entre els dos agents i els dos homes.

El ciutadà condemnat a la pena més alta ha estat trobat culpable també d’un delicte amenaces perquè mentre esperava per ser atès a l’Hospital Arnau de Vilanova, va amenaçar de mort un dels agents i la seva família. Tots dos ciutadans tenen antecedents per atemptat a l’autoritat i resistència als agents.

Al dia següent als fets, uns joves van difondre un vídeo per les xarxes socials on es podia veure l’agent de la Guàrdia Urbana de Lleida ara condemnat colpejant i llençant una cadira al cap a un dels joves acusats que es trobava estirat a terra. Els fets van tenir lloc al bar ‘La Cordobesa’ del carrer Comptes d’Urgell de la capital del Segrià.