La Guàrdia Civil destrueix a Lleida més de 2.200 armes intervingudes

La majoria són escopetes que els seus propietaris han dipositat de manera voluntària

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Guàrdia Civil de Lleida ha destruït un total de 2.256 armes de foc i armes que es trobaven dipositades per diversos motius en dependències policials. Entre les armes que els agents han traslladat aquesta setmana fins a una empresa siderúrgica per tal de fondre-les per destinar-les a ferralla hi ha 1.204 escopetes, 229 pistoles, 186 armes blanques, 131 rifles, 49 carabines d’aire comprimit, 76 revòlvers, 13 canyons, 4 armes d’avantcàrrega, 3 fusells submarins, 3 trabucs, 2 ballestes, 1 subfusell i 355 unitats restants, formades per diferents objectes i altres components. Es tracta d’armes que estan prohibides o bé que han estat utilitzades en fets delictius o infraccions administratives.

La Guàrdia Civil també destrueix les armes que han estat dipositades pels seus propietaris de forma voluntària per no tenir els requisits necessaris per obtenir les llicències d’armes i que tampoc s’han adjudicat en subhastes.

A la demarcació de Lleida hi ha més de 19.185 autoritzacions per poder tenir armes de foc, ja siguin armes de caça, tir esportiu o seguretat privada, entre altres. Aquestes autoritzacions donen cobertura a més de 35.662 armes de foc.