La regidora de Cultura i Promoció Econòmica de la Paeria de Lleida, Pilar Bosch, ha presentat amb el Gremi de Forners de les Terres de Lleida el tradicional pa de Sant Jordi, que s’elabora cada any entorn d’aquesta celebració.
Bosch ha destacat que per la diada de Sant Jordi no només hi ha llibres i roses, sinó que també hi ha gastronomia amb aquest producte que simbolitza la senyera, amb les quatre barres.
El president del Gremi de Forners, Toni Frias, ha comentat que és una especialitat del territori català que comporta una elaboració complicada.
Ha explicat que el pa es prepara amb sobrassada, formatge i nous, i amb la farina com a matèria primera fonamental. Segons ha dit, s’estenen dotze capes i es vigila amb l’estabilitat de la massa perquè no es dilueixi i perquè es vegin les barres definides i rectes quan es talla el pa.
El pa de Sant Jordi es podrà adquirir als establiments associats els dies previs, així com a la parada que el Gremi instal·larà el mateix dia 23 a l’avinguda de Francesc Macià i la rambla de Ferran.
En aquest espai, hi haurà parades les parades de Sant Jordi amb els sectors professionals dels llibres i les roses, les parades d’entitats i col·lectius i la parada institucional de la Paeria, on es podrà recollir el volum 21 de l’Escata de drac, amb un punt de llibre dedicat a la poeta Rosa Fabregat.