Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Gibert expressa el suport a la 3a Mostra Gastronòmica de l’Oli i la Tòfona de Bellaguarda

Avatar photo

El diputat ha participat en la inauguració del certamen i en el posterior recorregut pels diferents espais firals

El diputat Carles Gibert ha participat aquest diumenge en la inauguració de la 3a Mostra Gastronòmica de l’Oli i la Tòfona de Bellaguarda, certamen que ha rebut prop d’un miler de visitants.

L’acte inaugural s’ha celebrat a la Sala Polivalent i ha comptat amb la presència d’Olegari Alberich, alcalde de Bellaguarda; Carlos Ballesté, president de la Cooperativa del Camp de Bellaguarda; Jaume Setó, president del Consell Comarcal de les Garrigues; Anna Feliu, diputada al Parlament de Catalunya; i Mario Urrea, president de Micropobles de Catalunya, a més de la resta de la corporació municipal.

En acabar, han efectuat una visita durant la qual han recorregut els diferents espais de la Mostra, com ara l’Espai Mercat, amb parades de productes de proximitat, l’Espai Infantil, amb un taller d’elaboració d’allioli, la partida Capdevila, on s’ha fet una demostració de gossos tofoners, i l’Obrador Agroalimentari Garrigues Altes, que ha acollit un Show Cooking de l’oli i la tòfona. Cal destacar que aquest darrer espai, ubicat als baixos de la Sala Polivalent, compta amb el suport econòmic de la Diputació de Lleida.

Malgrat que se centra en els seus dos productes estrella, l’oli i la tòfona, la Mostra Gastronòmica també dedica la seva atenció a productes de proximitat i a la cuina. Així, les activitats han inclòs un esmorzar de brasa a la Cooperativa, la visita a les instal·lacions del molí de la Cooperativa, tasts d’oli, degustacions, venda de productes i aliments de proximitat, etc.

També cal destacar actes com ara la presentació dels valors de l’oli en la gastronomia, a càrrec de la nutricionista Isabel Escuer; un show cooking d’oli, a càrrec del xef de El Grillat i Trencaclosques gastronòmic, Miquel Sala; i un altre de tòfona, a càrrec del xef executiu de Quokka Torregrossa i assessor gastronòmic, Albert Capdevila. A més, i com en edicions anteriors, s’ha fet una aproximació al cultiu de la tòfona i s’ha presentat l’oli d’oliva verge extra de Bellaguarda.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més de 20 persones amb discapacitat participen en una plantada d’arbres a Cap de Creus

Notícia següent

Troben el cadàver d’un bebè enterrat en estranyes circumstàncies

Notícies relacionades