El Gastronomic Forum Barcelona acollirà una cinquantena de productors per promocionar la marca 'Gust de Lleida'

El certamen servirà per donar visibilitat a la diversitat i la qualitat dels productes agroalimentaris del territori

01 de novembre de 2025 a les 11:32h

La Diputació de Lleida portarà prop d’una cinquantena de productors del territori al Gastronomic Forum Barcelona, el gran esdeveniment de referència del sector, que se celebrarà del 3 al 5 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Ho farà amb diversos estands propis sota la marca ‘Gust de Lleida’ i el suport dels consells comarcals. El certamen servirà per donar visibilitat a la diversitat i la qualitat dels productes agroalimentaris del territori i a la força d’un sector arrelat, innovador i compromès amb la sostenibilitat.

Una desena de comarques del territori hi són representades a través d’empreses i productors que exhibiran la diversitat i qualitat dels productes del territori: des d’olis, vins, formatges i fruita seca fins a embotits, dolços, melmelades i elaboracions artesanes. Entre els participants hi trobem noms com Tros de Sort (Pallars Sobirà), Raig d’Arbeca (Garrigues), Torrons i Mels Alemany (Noguera), Or Blanc (Alta Ribagorça), Cal Valls (Pla d’Urgell), Licorera de la Segarra (Segarra) o Urtau (Vall d’Aran), juntament amb elaboradors de proximitat que representen la diversitat i la riquesa gastronòmica de la demarcació. En total, hi participen productors de l’Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Sobirà, Val d’Aran, Noguera, Segarra, Garrigues, Pla d’Urgell, Segrià i Urgell.

El dilluns 3 de novembre a les 13.00 hores, l’espai Rebost de Catalunya acollirà l’acte de marca del ‘Gust de Lleida’, amb la intervenció del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, que posarà en valor l’evolució i consolidació d’aquesta marca i les seves línies de futur. Hi assistiran presidents de consells comarcals, representants de DOP i IGP de la demarcació i altres autoritats, i es tancarà amb un tast gastronòmic a càrrec de Toni Alonso i Dani Miquel (BO de Shalom – Fundació Ilersis), que presentaran una selecció de tapes elaborades amb productes emblemàtics del territori, com les figues d’Alguaire, la pera de Lleida, la tòfona del Montsec, l’oli DOP Les Garrigues o el torró d’Agramunt, i vins DOP Costers del Segre.

A més, el mateix dilluns Verdú participarà a la inauguració oficial del Fòrum i, dimarts 4 de novembre, assistirà a l’acte de presentació de la ‘Guia Augusta’, que reconeix els millors restaurants de cuina catalana, així com a diverses trobades institucionals amb representants de les diputacions catalanes i de la Generalitat.

Durant els tres dies del Fòrum, l’espai Rebost de Catalunya acollirà sessions de tast i demostracions a càrrec de productors lleidatans. Dilluns a la tarda hi participaran Cal Sileta, Vinya Els Vilars i Fruita Blanch; dimarts serà el torn de Blauver Espirulina i Sant Miquel de Tudela, i dimecres oferiran tastos i activitats Foment Agrícola de les Garrigues, Agrària Vallbona de les Monges i Gelicios.

La presència al Gastronomic Forum suposa una nova fita en el camí de consolidació del ‘Gust de Lleida’, que enguany hi participa per primer cop sota la seva nova identitat —després d’haver-ho fet en edicions anteriors com a Aliments del Territori—, reafirmant-se com una marca de referència per a la promoció del producte agroalimentari lleidatà i com a motor de valor, qualitat i identitat.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit