Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Gairebé enllestida la primera fase de les obres a Prat de la Riba a Lleida

Avatar photo

El projecte total de les obres suposarà, entre altres elements, la plantació de 137 nous arbres, 34 bancs, 11 cadires, 57 nous punts de llum o 68 estacionaments per a bicicletes

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat de la tinent d’alcaldia d’Agenda Urbana, Begoña Iglesias, la tinent d’alcaldia de Mobilitat, Cristina Moron, i de la regidora del barri de la Zona Alta, Anna Miranda, ha visitat els darrers detalls de la primera fase de les obres de Prat de la Riba. Ara, amb el 60% del projecte executat, es començarà la segona fase que va des del carrer de l’Ensenyança fins a la plaça Ricard Vinyes.

 

El tram del projecte fet fins ara, finançat pels fons europeus #NextGenerationEU, ha comportat l’ampliació de la vorera de la banda del centre Històric, passant de 3,60 a 6,30 metres. Es calcula que hi passen, diàriament, entre 4.000 i 6.000 persones. S’ha facilitat la circulació de vianants amb nous passos semaforitzats a les cruïlles amb Salmerón, Pi i Margall o Príncep de Viana.  S’ha implantat carril bici, per donar un espai segur per bicicletes i patinets. I s’ha plantat nou arbrat i habilitat jardineres i bancs nous.

 

L’alcalde ha revisat l’obra i ha parlat amb els establiments de la zona que han patit les conseqüències dels canvis els darrers mesos. Larrosa ha subratllat que “cal millorar la comunicació abans, durant i després de fer determinades obres a la ciutat i comptar amb els col·lectius afectats”.

 

L’obra preveu el manteniment del carril bus que ja existia a la zona i s’allarga  fins al carrer Príncep de Viana.

 

Aquests dies, sempre en horari nocturn, es va instal·lant la senyalització horitzontal i vertical i, quan s’hagi acabat la pintura dels darrers passos de vianants i d’algun tram de carril bici, es posaran en marxa els semàfors nous i els fanals, que arribaran les pròximes setmanes.

 

La segona fase de l’obra a Prat de la Riba abasta el tram que va entre la Plaça Ricard Vinyes i el carrer l’Ensenyança. Aquesta actuació s’iniciarà en les pròximes setmanes i es preveu acabar al desembre.

 

El projecte total de les obres suposa, entre altres elements, la plantació de 137 nous arbres, 34 bancs, 11 cadires, 57 nous punts de llum, 68 estacionaments per a bicicletes 7 nous passos elevats i 5 nous passos de vianants.

 

El pressupost total de l’obra és d’1.435.867,84 €. Es tracta d’una actuació dins del Projecte d’implantació de baixes emissions i actuació canvi de model de ciutat – Nous eixos de vianants i transport públic a les zones de baixes emissions que se suma als que ja es fan a la ciutat, dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), de l’Estat, finançat pels fons europeus #NextGenerationEU.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

9 − 2 =

Notícia anterior

La Comunalitat Urbana Reus Sud i el Col·lectiu Eixarcolant inicien un projecte de prospecció etnobotànica a Reus

Notícia següent

Observació astronòmica amb Joan Pujol per conèixer el sol des d’Encamp i les estrelles des del Pas de la Casa

Notícies relacionades