Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

Freixanet demana a Larrosa que enllesteixi els tràmits pendents de la nova estació d’autobusos

Avatar photo
Els republicans presenten una moció conjunta amb el PSC, Junts i el Comú de Lleida per a un impuls de les polítiques feministes a la ciutat de Lleida

La portaveu d’Esquerra Republicana a la Paeria de Lleida, Jordina Freixanet, ha recordat al Ple de la Paeria d’aquest divendres que cal que l’Ajuntament de Lleida disposi dels terrenys on s’ha de construir la nova estació d’autobusos. “A data 20 de febrer, sortia a la premsa que encara no s’havia fet la junta de compensació del terreny per a poder aprovar la reparcel·lació, i fins que no es compleixin tots aquests passos la Generalitat no pot fer la licitació i començar les obres”, ha continuat Freixanet. “Li demanem que no perdi més el temps, ho vam deixar tot preparat, només ha de fer els passos pertinents perquè la Generalitat i el departament de Territori posi la maquinària en marxa i puguem tenir una nova estació digna i a l’alçada del què la nostra ciutat es mereix”, ha conclòs Freixanet.

En el marc de l’ordre del dia del Ple, els republicans també han mostrat la seva disconformitat en una de les compatibilitats que s’han sotmès a votació, i han demanat que es deixés sobre la taula l’expedient. “Demanem un informe jurídic complementari i exposem la manca d’argumentació jurídica que sustenta aquesta comptabilitat, així com una manca d’ètica que ens preocupa i ens ocupa i que assenta un precedent molt perillós en aquest ajuntament”, ha argumentat la regidora d’ERC Sandra Castro.

Pròrroga del contracte de neteja

Un dels expedients que ha passat pel ple d’aquest divendres ha estat la pròrroga del contracte de neteja i de recollida de la brossa, que ha comptat amb els vots favorables del PSC, Junts i VOX, l’abstenció del PP i els vots en contra d’ERC i el Comú de Lleida. “La pròrroga no introdueix cap modificació del contracte per millorar les condicions de la prestació del servei”, ha explicat el portaveu adjunt, Juanjo Falcó. “Amb aquesta pròrroga la neteja de la ciutat empitjorarà notablement en els propers 18 mesos, com ho ha fet ja en els 9 mesos que porta el PSC en el govern”, ha acabat Falcó.

Baixa de l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública

El regidor republicà Xavi Estrada ha argumentat el vot en contra al punt de donada de Baixa de l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública. “Darrera d’aquesta baixa hi ha una clara intencionalitat política, que es vol amagar amb estalvi econòmic”, ha explicat Estrada. “Tenim un compromís ferm amb la recuperació dels serveis públics que havien estat privatitzats o concessionats per governs socialistes”, ha conclòs Estrada.

Mocions

El grup d’Esquerra Republicana a la Paeria ha presentat una moció, juntament amb el PSC, Junts i el Comú de Lleida, per a l’impuls de polítiques feministes a la ciutat de Lleida, que ha rebut el suport de la majoria del consistori. Castro ha afirmat que “la lluita per la igualtat de gènere és una responsabilitat compartida que requereix el compromís de totes les institucions i la participació activa de tota la societat”.

Així mateix, els grups d’ERC, PSC, PP, Junts i el Comú de Lleida també han presentat una moció per donar suport a la pagesia catalana, amb acords que tenen un impacte real per a la pagesia de la nostra ciutat i del nostre territori, l’Horta de Lleida.

Pel que fa a la moció presentada pel PSC referent a les polítiques d’habitatge, el regidor Estrada ha estat contundent en afirmar que “el nostre model és l’habitatge públic a tot arreu i equilibrat més que segregar la ciutat en funció de la renda. En aquests moments a Lleida el problema no és que el lloguer social sigui baix, sinó que no n’hi ha…”.

El Partit Popular també ha presentat una moció referent al barri de la Mariola en la qual els republicans s’han abstingut. El portaveu adjunt republicà, Juanjo Falcó, ha explicat que “nosaltres fa mesos que treballem des de l’oposició i a l’ombra per millorar la vida dels veïns de la Mariola, per això ja hem mantingut trobades i reunions amb la Generalitat perquè la Mariola formi part del projecte pilot ‘Barris amb Futur’”.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Talarn felicita Solsona per la nova caserna de la Policia Local

Notícia següent

Rebaixen a 9 els morts en l’incendi al barri de Campanar de València

Notícies relacionades