Agramunt ha tornat a convertir-se aquest cap de setmana en la capital del dolç amb la celebració de la 36a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, una cita que ha reunit milers de visitants, professionals i productors artesans en un ambient festiu i gastronòmic.
L’acte inaugural, celebrat dissabte a la plaça del Torró, va comptar amb la presència de nombroses autoritats, entre elles l’alcaldessa Sílvia Fernàndez, la directora de la Fira Tamara Lombardo, la diputada al Parlament Marta Vilalta, la consellera comarcal Imma Oliva, la presidenta de la Fundació Espai Guinovart Maria Guinovart i el fill il·lustre d’Agramunt Joan Llurba. A la tarda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, també va visitar el certamen, reafirmant el suport institucional a una fira que és tot un referent del calendari firal català.
Enguany, la marca ‘Gust de Lleida’, impulsada per la Diputació, ha tingut un protagonisme especial amb un estand propi al Pavelló Agroalimentari. L’espai ha servit per donar a conèixer productes i iniciatives locals que posen en valor la qualitat i la diversitat de la producció agroalimentària del territori.
Durant el cap de setmana, les activitats han omplert tots els racons del recinte firal: degustacions, tallers, demostracions en directe i propostes familiars han fet les delícies dels assistents. Tamara Lombardo ha subratllat el “gran poder de convocatòria de la fira” i ha remarcat “l’èxit de continuïtat d’espais” com l’Acadèmia del Torró i els tallers infantils, que han estat plens de públic durant tot el cap de setmana.
Els torronaires i expositors s’han mostrat satisfets per l’afluència de visitants i per les bones vendes. “Aquesta fira és un aparador immillorable per donar a conèixer el nostre producte i mantenir viva la tradició torronaire”, comentaven alguns participants.
A l’Aula del Gust, han passat noms destacats com el xocolater Lluc Crusellas, el xef Àngel Esteve del restaurant Sisè de Lleida, Ingrid Serra de Torrons Vicens, els xefs Arnau París i Rais Esteve, i Ivan Pascual de Bean To Bar Lleida. Paral·lelament, a l’Aula del Tast, els visitants han pogut gaudir d’un taller d’olis, maridatges amb torrons, vins i cerveses artesanes, i la presentació del pa PiriPonent amb degustacions de productes locals.
La tradició tampoc no ha faltat amb activitats emblemàtiques com la cuita del torró, la Cursa del Torró, o les Foodgonetes, que han combinat propostes gastronòmiques i musicals per a tots els públics.
Un any més, Agramunt ha demostrat que la seva fira no és només un punt de trobada per als amants del dolç, sinó també un espai de promoció de la cultura, la innovació i el talent agroalimentari de les terres de Lleida.