FGC suprimirà el pas a nivell 19 a la zona del camí Torre Blanca de Balaguer

Avatar photo

La Paeria de Balaguer portarà a aprovació al Ple ordinari d’aquest dijous dia 30 de març el conveni de col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat, per a la supressió del pas a nivell nº 19 de la línia de la Pobla de Segur.

Un cop suprimit aquest pas a nivell, FGC habilitarà un pont damunt de la via del tren al seu pas per Balaguer, a la zona del camí Torre Blanca. Aquest nou pas elevat permetrà un accés directe al polígon per a vehicles de poc tonatge, com furgonetes, vehicles comercials o turismes, sense haver de passar per l’Hostal Nou o la variant. El pas també millorarà la seguretat i la mobilitat.

El compromís de Ferrocarrils és realitzar aquest pas elevat i treure l’actual pas a nivell, però també l’arranjament de tot el camí que hi dóna accés. Es tracta del camí Torre Blanca, el qual serà molt més directe cap al pont del canal, i amb el qual s’evitaran els diversos revolts que actualment marquen el seu traçat i que dificulten l’accés de certs vehicles.

Aquest conveni respon a la voluntat de Ferrocarrils de la Generalitat d’eliminar tots els passos a nivell de Catalunya, i des de la Paeria s’espera que els propers a ser suprimits siguin els del carrer Urgell i el de la carretera de Camarasa.

La redacció i execució del projecte anirà a càrrec de Ferrocarrils de la Generalitat, els quals també duran a terme les expropiacions necessàries. La previsió és que aquest 2023 es faci el projecte executiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El termini per sol·licitar parades per Sant Jordi a Mataró finalitza el 31 de març

Notícia següent

Els problemes del futbol català amb la Kings League

Notícies relacionades