L’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs (EMBA) és l’única de l’àrea geogràfica del Baix Segre que disposa d’un cuiner propi, que elabora cada dia el dinar, mentre que les altres llars d’infants municipals utilitzen un servei de càtering. Elies Alins, cuiner de l’EMBA, ens explica com és el seu dia a dia als fogons de l’escola bressol i la importància de comptar amb un servei personalitzat.
L’Elies explica que el primer a destacar és que tots els aliments es compren a Alcarràs, a proveïdors de proximitat i que prepara i serveix diàriament entre 55 i 60 àpats. “Els menús els vàrem dissenyar amb la pediatra del poble, calculant els gramatges més idonis. Ara, amb l’experiència, mensualment dissenyem el menú amb l’equip directiu de l’escola”.
El cuiner, que porta fent aquesta feina 20 anys (des de que va obrir l’escola l’any 2004) també destaca que es treballa amb cuina de temporada, amb ingredients estacionals. “Per exemple, al maig, juny o juliol, no donem una sopa, sinó una crema, una mica més freda, mentre que a l’hivern busques algun àpat més contundent, més calent”.
“La dieta és equilibrada i es menja de tot, com si fossis una persona adulta, però amb una ració més petita, ajustada a l’edat dels infants: verdura, arròs, crema, peix, carn, fruita.. i, fins i tot, una vegada al mes hi ha sopes de pa, fomentant la cuina de reaprofitament”, explica l’Elies, que defineix la cuina que fa com “una cuina neta, tot es fa cada dia, excepte algunes postres. Cada dia es fa el menjar i es menja el mateix dia”.
L’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs (EMBA) celebra aquest divendres una jornada de portes obertes, de 17.30 a 20.00 hores, on els qui ho desitgin podran visitar el centre, veure com treballen i, si es desitja, es facilitarà la informació per a la inscripció del proper curs escolar. La visita s’organitzarà per grups i es pot demanar cita prèvia al telèfon 973 791 109 fins aquest mateix divendres, de 9.00 a 16.00 hores.
Una botiga que porta diversos anys ocupant espai al número 73 de la Rambla Nova, ha tancat novament les seves…
El proper diumenge 27 d’abril a les 18:30 h, el Casal Cultural la Violeta d'Altafulla acollirà un esdeveniment molt especial: Una estona amb…
El “desconeixement” del patrimoni natural del litoral tarragoní davant el canvi climàtic ha estat una de les preocupacions que s'han…
La Clara, més coneguda a les xarxes socials com a Clers, és la nova sensació del món digital. Nascuda el…
Des de bon matí, Sitges ha viscut una diada de Sant Jordi radiant. Centenars de persones han passejat pel passeig…
La diada de Sant Jordi ha estat la data escollida enguany novament per posar a la venda el mocador de…
Esta web utiliza cookies.