Es presenta el projecte “Les Torres del Cel”

El complex residencial comptarà amb cent noranta-sis habitatges en dues torres de vint-i-una plantes cada una

Responsables de Metrovacesa amb l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i els tres arquitectes de les torres de la Llotja, preparen la primera pedra de la primera. Foto: Marc Camón.

Aquest matí s’ha presentat el projecte “Torres del Cel”, un nou conjunt residencial ubicat al costat de la Llotja, que comptarà amb 196 habitatges d’Obra Nova, distribuïdes en dues torres de 70 metres d’altura i 21 plantes cadascuna. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Fèlix Larrosa, i altres membres de diverses entitats.

El projecte neix de la col·laboració de l’Ajuntament amb el sector privat. Té un punt de partida anterior a la crisi, però no ha estat fins ara, que ha vist la llum verda. L’empresa que el durà a terme és Metrovacesa. Una promotora immobiliària espanyola líder a Espanya. La mateixa té previst construir un parc de cinc-cents habitatges a Lleida. Cent habitatges a Copa d’Or i cent setanta-cinc més, al parc de l’aigua.

Els tres arquitectes que signen el projecte són Lleidatans. Ramon Maria Puig, premi nacional d’urbanisme, Ramon Sanabria, creador de l’auditori Enric Granados i Patxi Mangado, reconegudíssim arquitecte internacional. Mangado ha dit que “amb aquestes torres volíem establir una relació visual amb la seu vella, alhora que donàvem importància a la boira característica de la nostra ciutat”.

Per la seva banda, el paer en cap ha destacat que es tracta d’un projecte icònic que “revitalitzarà la zona” i que donarà caràcter a la ciutat. D’aquesta manera, “Lleida es reivindica en la seva voluntat de ser capital. La gent que visqui aquí veurà com la boira apareix a la mitjana i llisca riu avall, serà una experiència màgica“.

Recreació virtual de ‘Les torres del Cel’. Foto: Cedida.