Es dediquen a fabricar formatges sense cap mena de control sanitari a Lleida

S'han trobat més de 220 quilos de formatge i altres productes alimentaris valorat en uns 12.000€

La Unitat d’Investigació i Policia Administrativa de la Guàrdia Urbana i la Unitat Fiscal de la Guàrdia Civil, han fet una operació conjunta per precintar un establiment de Lleida on es fabricaven formatges i altres productes alimentaris sense cap mena de control sanitari. L’operació s’ha fet a petició de veterinaris del Departament de Salut i de la Veterinària Municipal de la Paeria. S’han trobat 228 quilos de formatge i altres productes valorats en uns 12.000 euros. Els fets es remunten a principis de febrer, quan la policia local de San Sebastià va informar de la possible localització a Lleida d’un local on es fabricaven productes làctics sense control sanitari.

A partir d’aquesta informació, que no oferia més dades, es va iniciar una investigació que ha finalitzat amb la localització de l’establiment. Aquesta mateixa setmana s’ha precintat el local i s’ha requerit la destrucció de tots els productes alimentaris que es trobaven a l’interior. En concret, s’han localitzat 228 quilos de diferents tipus de formatge, 200 litres de sèrum en garrafes de 25, 50, i 100 litres, 10 quilos de xoriço i 600 litres de llet en diferents banyeres i preparada per a ser tractada. Es calcula que l’import dels formatges i els productes alimentaris que s’han trobat és d’uns 12.000 euros.

La Guàrdia Urbana de Lleida ha obert diligències penals per un suposat delicte contra la salut pública, informant també a Inspecció de Treball i al Departament d’Activitats i Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida. També es farà arribar l’informe a la policia local de Sant Sebastià perquè, si s’escau, continuï les investigacions a la seva localitat.