Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

ERC i SlowShop Lleida proposen omplir els locals buits dels eixos comercials

Avatar photo
Els republicans es van reunir amb l’entitat de comerç per aportar idees i propostes per donar suport al comerç local de la ciutat

La portaveu d’Esquerra Republicana a la Paeria de Lleida, Jordina Freixanet, i la regidora republicana referent de Comerç, Anna Costa, s’han reunit amb la presidenta d’SlowShop Lleida, Rosabel Trench, i altres membres de la junta per recollir propostes per donar un impuls al comerç local i de proximitat de la ciutat.

Una de les propostes i demandes de l’entitat va ser impulsar una campanya per omplir els locals buits als eixos comercials o, si més no, embellir els aparadors d’aquells espais sense ús, una iniciativa que ja s’ha dut a terme en altres ciutats i que té un impacte positiu en el comerç però també en la millora de l’espai públic de la ciutat.

“Tant a l’eix comercial, amb el Carrer Major, Sant Antoni, Magdalena, o a la Rambla Ferran, hi ha una gran quantitat de locals buits on, des de l’administració, cal actuar-hi per evitar la degradació de les zones i promouré l’impuls comercial”, ha afirmat Freixanet.

Freixanet també va exposar durant la reunió la voluntat dels republicans de presentar una proposta a les pròximes ordenances municipals, amb un “paquet fiscal en favor del comerç local” per replantejar aquelles taxes i tributs que afecten únicament els comerciants, com per exemple la taxa de recollida de residus comercials. “Hi ha taxes que no són equitatives i que s’hauria de mirar d’equilibrar en funció del producte o tipus d’activitat comercial que faci cada comerç”, ha explicat Freixanet.

Per acabar, Freixanet i Costa van reiterar el suport i la feina perquè tiri endavant el Pla de l’Estació, que donaria sentit a un model comercial integrat a la trama urbana, i que compta amb el suport d’entitats com SlowShop, que aquest divendres van presentar —també— un manifest en contra de Torre Salses, davant de plaça Paeria.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Enxampats els lladres ‘escurabutxaques’ de Valls, la Ràpita i Tarragona

Notícia següent

Presó i expulsió del país per matar a traïció el seu company a l’Empordà

Notícies relacionades