ERC reivindica un alberg per a persones temporeres a Lleida

  Els republicans consideren que ‘sobreocupar’ Jericó no és la solució, ja que es barregen dos perfils diferents d’usuaris, i aposten per un alberg nou de gestió municipal

  El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria reivindica un alberg propi per a les persones temporeres. Els republicans creuen que ‘sobreocupar’ l’alberg de Jericó no és la millor solució a l’assistència d’aquesta gent i avisen que un excés de persones allotjades pot comportar problemes de convivència a causa per l’empitjorament de les condicions, ja que permetre la superació de l’aforament legal i utilitzar espais comuns no habilitats per dormir atempta contra la dignitat de les persones i contra la seva seguretat, per les quals ha de vetllar l’administració, més tenint en compte que no s’acostuma a posar un topall a l’augment d’aquest aforament.

  El grup municipal recorda cada any, en les mateixes dates, la Paeria es troba amb l’arribada massiva de persones temporeres que venen a treballar a la campanya de la fruita i critica la mala previsió de Ros per trobar una resposta a un allotjament digne per aquesta gent. En el mateix sentit, cal recordar que ERC-Avancem ja va denunciar en el Ple del mes de novembre passat l’autorització d’augmentar l’aforament, amb la posada en marxa del programa Igloo, per considerar-la una mesura inadequada i que podia produir situacions que atemptaven contra la dignitat de les persones.

  Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem  lamenta la passivitat de l’equip de govern davant l’allau de temporers. “Si no és tractes d’una problemàtica recurrent, podríem entendre que l’equip de govern es trobés superat i obligat a autoritzar una ‘sobreocupació’ de l’alberg, però resulta que cada any ens trobem amb la mateixa situació, i la incorrecta planificació pot provocar que la gent es pugui amuntegar en llocs que no estan destinats a dormitori, repercutint finalment en problemes de convivència, d’higiene i de salut per a aquestes persones”, avisa Vega.

  El regidor apunta que l’any passat ja van denunciar l’estat en què es trobaven les instal·lacions de Santa Teresa, les quals consideren que llavors podien ser  rehabilitades. “La solució passaria ara per construir un alberg nou només per a persones temporeres, per acollir-les durant tota la campanya de la fruita. Aquest alberg pot ser temporal o fix, però específic per a temporers, ja que no són persones sense sostre, i cada perfil necessita un tractament específic i diferenciat.”

  Segons Vega, la Paeria anys enrere havia desestimat l’opció, però “ha quedat demostrat que el municipi de Lleida necessita un allotjament per a persones temporeres, que no cal dir que només pot ser de gestió íntegra municipal operat directament des de la Paeria”.