Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

ERC proposa la creació d’un protocol per a prevenir les violències sexuals i de gènere a clubs i entitats esportives de la ciutat

Avatar photo

El grup municipal d’ERC a la Paeria de Lleida portarà al ple de setembre que se celebra aquest dijous, 28 de setembre, una moció per a la creació d’un protocol municipal per a la prevenció, actuació i resolució d’actituds sexistes o de violència sexual i de gènere en entitats i clubs esportius de la ciutat de Lleida.

“Aquest protocol ha de ser fruit del treball col·laboratiu entre totes les parts interessades, amb un compromís rotund per part dels grups que conformem aquest consistori per protegir als nostres joves i donar-los la confiança i seguretat que mereixen, així com crear un espai segur i saludable per a tothom”, ha afirmat el regidor d’ERC responsable de defensar la moció, Xavi Estrada. “És responsabilitat de l’Ajuntament de Lleida promoure el benestar i crear entorns esportius segurs i lliures de qualsevol forma d’assetjament o violència, especialment per als menors i els més vulnerables que utilitzen espais de domini municipal”, ha continuat Estrada.

Els republicans insten al Govern del PSC de la Paeria a posar en marxa aquest protocol abans del juny del 2024, per tal que estigui completament operatiu l’inici del curs vinent. Aquest protocol ha de comptar amb la creació de la figura del Responsable de Protecció a totes les entitats i clubs de la ciutat que acompleixen activitats esportives i de lleure amb menors, una figura que hauria de conèixer el protocol i vetllar perquè es complís i s’apliqués.

Així mateix, el protocol també hauria de garantir la formació de tècnics i dirigents dels clubs en drets fonamentals de la infància i l’adolescència, així com l’aportació del certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals.

Les bases i els pilars d’aquest protocol haurien de ser la “prevenció, per evitar que aquestes situacions es produeixin, la detecció ràpida, per identificar qualsevol comportament sospitós, i la capacitat d’actuar amb contundència i empatia per protegir a les víctimes i sancionar als responsables, però també la recuperació de les persones víctimes”, ha afirmat Estrada.

Un dels acords que recull la moció és, també, l’impuls d’una campanya per tal de prevenir l’assetjament sexual i lluitar contra la discriminació en l’àmbit esportiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 2 =

Notícia anterior

El Centre d’Art Tecla Sala mostra la donació d’obra gràfica de Daniel Giralt-Miracle a L’Hospitalet

Notícia següent

El Morell programa una quinzena de cursos al Centre Cultural

Notícies relacionades