ERC Lleida demana que no es perdin els 4 milions per al pavelló 5 de Fira

Freixanet ha demanat rigor afirmant que “la capitalitat de Lleida només s’exerceix des del rigor en la governança dels recursos de tots"

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest dijous s’ha celebrat el ple de la Paeria del mes de setembre on la portaveu d’ERC, Jordina Freixanet, ha exigit a l’alcalde Larrosa que no deixi perdre els prop de 4 milions d’euros de Generalitat i Diputació per a la construcció del nou Pavelló 5 de la Fira de Lleida. “La construcció del nou pavelló és una demanda històrica dels patrons de Fira i que permetrà consolidar Lleida com la segona ciutat firal del país”, ha explicat Freixanet.

Freixanet ha demanat rigor a Larrosa afirmant que “la capitalitat de Lleida només s’exerceix des del rigor en la governança dels recursos de tots i en la legitimitat i la seguretat jurídica que la presa d’acords es fa en l’òrgan que n’és competent —el Ple i el Patronat de Fira— i no a cops d’alcaldades”.

En el marc de l’ordre del dia del Ple, ha quedat aprovada, també, la moció presentada per ERC per a la creació d’un protocol específic municipal per a la prevenció i actuació davant de les violències sexuals i de gènere que es puguin produir als clubs o entitats esportives i de lleure de la ciutat de Lleida. La moció ha rebut el suport de tota la corporació, exceptuant el vot de l’ultradreta. Estrada ha afirmat que els acords de la moció són passos imprescindibles “cap a la creació d’un entorn segur i respectuós per als nostres infants i adolescents en els entorns esportius i de lleure”.

En l’apartat de mocions, ERC ha donat suport a la moció presentada pel grup de Junts per Catalunya sobre la defensa de l’ús de la llengua catalana. “Perquè el català no pertany als partits, ni tan sols a les institucions, és del poble, de la nostra gent, i per això és un deure de tots preservar-la i defensar-la”, ha afirmat la regidora Anna Costa, que ha estat l’encarregada de defensar la moció per Esquerra Republicana.

En un altre ordre de coses, Freixanet ha felicitat l’alcalde Larrosa pel seu canvi de criteri pel que fa al nou model implantat per Esquerra Republicana el mandat anterior dels Centres Sèniors, després que aquest hagi prorrogat el contracte per un valor de 400.000 euros. “Es van passar tota la campanya dient que els centres sènior eren cars i obsolets. Rectificar és de savis, senyor Larrosa”, ha afirmat Freixanet durant el seu torn de paraula.