ERC i Junts arriben a un pacte de governabilitat a l’Ajuntament d’Alcarràs

  Gerard Companys i Jordi Castany assumiran l'alcaldia repartida en dos anys cadascun

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Els grups municipals d’ERC i Junts a l’Ajuntament d’Alcarràs han signat un pacte de governabilitat per poder regir de forma conjunta el govern municipal el pròxim mandat El portaveu de Junts, Gerard Companys, serà l’alcalde els dos primers anys, i el portaveu d’ERC, Jordi Castany, assumirà el càrrec els dos darrers anys del mandat. Amb el pacte ambdues formacions manifesten la voluntat de desenvolupar una acció que “evidenciï les coincidències” en els projectes i les actuacions per Alcarràs. Igualment, es comprometen a crear una tinència d’alcaldia que assumirà Castany durant els dos primers anys i Companys els dos darrers.

  Pel que fa a les regidories, ambdues formacions n’han pactat algunes de conjuntes, com és el cas de la de Governació i Personal, Seguretat Ciutadana i Civisme, la presidència de la qual anirà a càrrec de Companys i Castany durant la seva etapa a l’alcaldia.

  També s’ha pactat la regidoria d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, que anirà a càrrec de Robert Moreno i Agustí Camarasa de forma compartida; la de Cultura, Festes i Patrimoni Històric, que compartiran Gerard Companys i Marta Morreres; la regidoria d’Hisenda, Patrimoni i la Comissió Especial de Comptes, a càrrec d’Ester Ibars i Jordi Castany i, finalment, la regidoria de Polítiques Digitals, Transparència i Comunicació, a càrrec de Robert Moreno i Gerard Companys.

  Així mateix, ERC tindrà la regidoria de Medi ambient, Sostenibilitat i Gestió Energètica, en mans del regidor Jordi Castany; la de Joventut, a càrrec de Marta Morreres i Sílvia Dolcet; la d’Educació i la de Feminismes i Igualtat, ambdues delegades en la regidora Marta Morreres, i la de Drets Socials, a càrrec de la regidora Sílvia Dolcet.

  Per la seva banda, Junts tindrà la d’Urbanisme i Espais Públics, delegada al regidor Agustí Camarasa; la d’Esports, que ocuparà la regidora Ester Ibars, i la de Promoció Econòmica, Indústria, Comerç i Serveis, que serà responsabilitat del regidor Gerard Companys.

  Pel que fa a la Junta de Govern Local, la compondran l’alcalde i fins a quatre regidors amb veu i vot, dos de cada formació. Igualment, la integraran la resta de regidors que tinguin delegacions a l’Ajuntament.