Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

ERC i el Grup Cultural Garrigues posen en valor la cultura popular de Lleida

Avatar photo
El Grup Cultural Garrigues compta amb més de 260 famílies que s’impliquen en cadascuna de les activitats que fan durant l’any

La portaveu d’Esquerra Republicana a la Paeria de Lleida, Jordina Freixanet, i la regidora republicana referent de Cultura, Anna Costa, s’han reunit amb membres de la junta del Grup Cultural Garrigues, que aquest 2024 celebra els seus 36 anys d’història i d’activitats culturals a la ciutat de Lleida.

Els republicans i l’entitat van posar en valor la cultura popular a la ciutat de Lleida i totes les activitats que l’entitat dur a terme durant l’any. “Estem parlant de més de 150 activitats anuals, a Lleida, província, però també a tota Catalunya i a escala internacional, portant el nom de Lleida arreu”, ha exposat Freixanet.

El Grup Cultural Garrigues va explicar als republicans que aquest any han pogut adquirir dos magatzems al barri de la Mariola, on tenen previst situar una subseu que pugui servir, també, d’espai d’exposició obert a tota la ciutat. “Preguntarem al Govern de la Paeria si ha contemplat una partida per tal que es pugui habilitar aquest espai, tal com va demanar l’entitat”, ha explicat Freixanet.

Així mateix, les republicanes es van comprometre a fer un seguiment explícit amb la Diputació perquè aquesta pugui assumir la reconstrucció dels dos gegants que l’entitat va perdre a causa d’un accident quan tornava d’una sortida internacional.

Freixanet i Costa també van felicitar l’entitat perquè aquest 2024 farà 30 anys que van recuperar les catifes del Corpus. “Hi ha molta gent a Lleida que no sap que és el Grup Cultural Garrigues qui decora l’eix de catifes de flors pel Corpus, és una tasca que cal posar molt en valor i que ens fa únics”, ha expressat Freixanet. A més, l’entitat va explicar que la UNESCO pot acabar declarant les catifes com a Patrimoni efímer de la Humanitat.

Una de les activitats que realitza el Grup Cultural Garrigues és, també, en el vessant social i de la cooperació, amb Garrigues Cooperació. “Un projecte que permet teixir xarxa entre Lleida i països com Colòmbia o Equador, on el Grup Cultural Garrigues tenen una delegació”, ha explicat Freixanet. Des de Garrigues Cooperació treballen projectes que tenen per objectiu la transformació social o l’enfocament de gènere.

El Grup Cultural Garrigues compta amb més de 260 famílies que s’impliquen en cadascuna de les activitats que l’entitat desplega durant l’any.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’assassí de la dona trobada en una maleta ja havia matat 2 persones abans

Notícia següent

Nou èxit de la 7a edició de la Skimo Femení de Pal Arinsal

Notícies relacionades