ERC demana al Govern de Lleida que posi en marxa la Comissió del Nomenclàtor i doni resposta a les peticions pendents

Els republicans demanen que abans d’un mes es posin en funcionament els tràmits i el procediment d’assignació de denominacions de vies urbanes i espais públics

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

En el marc de la Comissió Informativa de Bon Govern, la regidora i portaveu d’Esquerra Republicana a la Paeria, Jordina Freixanet, i la regidora Sandra Castro, han demanat al Govern de la Paeria que posi en marxa la Comissió del Nomenclàtor, dins del Consell de la Ciutat, per a poder donar resposta a les peticions pendents. “Al final del mandat anterior, diverses entitats i veïns van presentar documents amb un seguit de propostes per afegir al nomenclàtor de la ciutat noms de dones i també per a canviar o afegir els noms dels carrers del polígon” ha afirmat Freixanet.

“Demanem al nou govern que mantingui el compromís ferm en l’aplicació del reglament, especialment en els criteris d’implementació que permetin que la ciutat de Lleida disposi d’un Nomenclàtor més participatiu, més feminista i que prioritzi la llengua i el vincle amb la ciutat de Lleida”, ha afirmat Freixanet. “Durant el nostre mandat, vam eliminar del nomenclàtor 4 noms franquistes i els vam substituir pels noms de 4 grans dones referents”, ha recordat Castro.

 

També en el marc de la Comissió de Bon Govern, les republicanes han preguntat al Govern del PSC si mantindran el Pla Estratègic de Subvencions que va aprovar l’anterior Govern. “Després dels canvis i modificacions que hem detectat en l’actual Govern, com eliminar la convocatòria de subvencions del projecte ‘Espais que eduquen, patis per a tothom’, volem saber si aquesta serà la tònica habitual i si, per tant, tiraran endavant un nou Pla de Subvencions”, ha explicat Castro.

Pel que fa a les EMDs de Sucs i Raimat, Freixanet ha preguntat al Govern pel calendari i la voluntat política de reprendre els treballs i les negociacions per a la redacció del nou conveni.

Així mateix, en el decurs de la comissió, Freixanet i Castro han fet una bateria de preguntes orals en matèria de teletreball, el retard en l’atenció de cites prèvies a l’OMAC i sobre el decret d’empadronament.