Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Entra en funcionament el primer hospital de salut mental de Lleida

Avatar photo

Disposa d'àrea infanto-juvenil de 30 places, hospitalització d'adults de 130 llits, i servei especialitzat en atenció a la salut mental de persones amb discapacitat intel·lectual

El Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) i de l’Hospital de Dia infanto-Juvenil a l’Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, ha començat l’activitat aquest dilluns a l’avinguda La Canadiense de la capital del Segrià. Es tracta del primer equipament d’aquestes característiques que es posa en marxa a Lleida finançat majoritàriament per l’orde de Sant Joan de Déu. Amb una superfície total de 12.019,50 metres quadrats el centre ofereix serveis a l’àrea infanto-juvenil amb 30 places de dia; 130 més a l’àrea d’hospitalització d’adults; i servei especialitzat en atenció a la Salut Mental de persones amb Discapacitat intel·lectual (SESM-DI). Es tracta d’un edifici de tipologia aïllada que consta de planta soterrani, planta baixa i tres plantes. El servei s’anirà ampliant progressivament fins al maig.
Fins a la data, el servei de Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) es prestava al carrer Bisbe Torres. Els pacients amb visites programades ja han estat atesos a partir d’aquest dilluns a les noves instal·lacions. Pel que fa a l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil, el servei, que fins ara estava ubicat a l’Hospital Universitari de Santa Maria, també s’ha traslladat aquest dilluns al nou centre. La posada en marxa de la resta d’unitats del nou centre està prevista pel mes de maig.

L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu aborda l’assistència a la salut mental infantojuvenil i d’adults des d’una perspectiva integradora tant des del punt de vista sanitari com de serveis socials i amb la visió de continuïtat dels processos assistencials, sempre en un marc de col·laboració amb els serveis sanitaris i amb els agents socials de les terres de Lleida.

Es tracta d’un edifici de tipologia aïllada que consta de planta soterrani, planta baixa i tres plantes. A la planta baixa hi ha els serveis ambulatoris del CSMIJ i l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil; el SESM-DI, i una àrea docent. A la primera s’ubicaran dues unitats d’hospitalització; a la planta segona hi haurà dues unitats d’alta dependència psiquiàtrica i una altra àrea central de rehabilitació; i a la planta tercera hi haurà dues unitats que inicialment romandran tancades.

L’àrea infanto-juvenil consta d’un Centre de Salut Mental i Juvenil que ofereix atenció ambulatòria a la Regió Sanitària de Lleida i un Hospital de Dia de 30 places per tota la demarcació, tot i que inicialment serà de 15 places i progressivament arribarà a les 30.

Pel que fa a l’Hospitalització d’adults, l’assistència hospitalària és de mitja o llarga estada i comprèn una capacitat màxima de 130 llits que s’aniran obrint de manera progressiva. Inicialment, es traslladen els 70 llits de les unitats de Salut Mental del Centre Assistencial d’Almacelles. La resta de llits ho faran progressivament: la unitat de subaguts de 30 places, la unitat d’alta dependència psiquiàtrica (ADP) de 40 places, i la unitat d’atenció psiquiàtrica especialitzada (UAPE) de 10 places, totes elles dedicades a la realització psicosocial i intensiva de les persones amb Trastorn Mental Greu.

Finalment, el servei Especialitzat en Atenció a la Salut Mental de persones amb Discapacitat Intel·lectual (SESM-DI) compta amb un equip de professionals que prestarà assistència ambulatòria a persones amb discapacitat intel·lectual que pateixen trastorn mental, o de conducta, greu, independentment de la seva edat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ingressa a presó un fisioterapeuta detingut per segona vegada per abusos sexuals a Barcelona

Notícia següent

Jaume Casañas: “AP7 i la N340 a les Terres de l’Ebre i al Penedès”

Notícies relacionades