Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

En funcionament les unitats de salut mental del nou Hospital Sant Joan de Déu

Avatar photo

Aquests serveis, fins ara ubicats a Almacelles, es traslladen a les noves instal·lacions hospitalàries ubicades a la zona de Copa d'Or de la capital del Segrià

Entre aquest dimarts i dimecres entraran en funcionament les unitats hospitalàries de salut mental (Subaguts, Alta Dependència Psiquiàtrica i Programa UAPE) al nou Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, fins ara ubicades al Centre Assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles (Segrià). El 3 d’abril passat ja va iniciar-se l’activitat a l’Hospital, ubicat a la zona de Copa d’Or de la capital del Segrià, amb el trasllat del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) i de l’Hospital de Dia de Salut Mental Infantojuvenil (HDSMIJ). Restarà pendent al nou centre el desplegament de més dotacions (increment de llits de salut mental d’adults i de places d’hospitalització de dia infantojuvenil) i la posada en funcionament del nou servei especialitzat de salut mental per a persones amb discapacitatintel·lectual (SEMS-DI), que estan previstos pròximament, un cop acordat el seu finançament amb el CatSalut.

L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu aborda l’assistència a la salut mental infantojuvenil i d’adults des d’una perspectiva integradora tant des del punt de vista sanitari com de serveis socials i amb la visió de continuïtat dels processos assistencials, sempre en un marc de col·laboració amb els serveis sanitaris i amb els agents socials de les terres de Lleida.

El nou Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, ubicat al número 28 de l’avinguda de la Canadiense, és un edifici de tipologia aïllada que consta de planta soterrani, planta baixa i tres plantes. A la planta baixa hi ha els serveis ambulatoris del CSMIJ i l’Hospital de Dia de Salut Mental Infantojuvenil; el SESM-DI, i una àrea docent. A la planta primera s’ubicaran dues unitats d’hospitalització; a la planta segona hi haurà dues unitats d’alta dependència psiquiàtrica i una altra àrea central de rehabilitació, i a la planta tercera hi haurà dues unitats que inicialment romandran tancades.

La superfície construïda total és de 12.019,50 metres quadrats, la del solar és de 8.103,00 metres quadrats, la superfície ocupada per l’edificació és de 3.707,60 metres quadrats i la superfície d’espais lliures vinculats a l’edifici és de 4.395,40 metres quadrats.

Cartera de serveis

L’àrea infantojuvenil consta d’un Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), que ofereix atenció ambulatòria a la Regió Sanitària de Lleida i un Hospital de Dia (HDSMIJ) de 30 places per a tota la demarcació, tot i que inicialment serà de 15 places i progressivament s’arribarà a les 30.

Pel que fa a l’hospitalització d’adults, l’assistència hospitalària és de mitja o llarga estada i comprèn una capacitat màxima de 130 llits que s’aniran obrint de manera progressiva. Inicialment, es traslladen els 70 llits de les unitats de Salut Mental del Centre Assistencial d’Almacelles. La resta de llits ho faran progressivament: la unitat de Subaguts de 20 places, la unitat d’alta dependència psiquiàtrica (ADP) de 40 places, i la unitat d’atenció psiquiàtrica especialitzada (UAPE) de 10 places; totes elles dedicades a la rehabilitació psicosocial intensiva de les persones amb Trastorn Mental Greu.

Finalment, les noves instal·lacions disposaran del Servei Especialitzat en Atenció a la Salut Mental de persones amb Discapacitat Intel·lectual (SESM-DI). Aquest equip de professionals prestarà assistència ambulatòria a persones amb discapacitat intel·lectual que pateixen trastorn mental, o de conducta, greu, independentment de la seva edat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El SEM trasllada la seva base assistencial de Reus a l’Hospital de Sant Joan

Notícia següent

La dona ferida en el doble homicidi del Prat va ser detinguda per una ordre pendent

Notícies relacionades