Els involucrats en els incidents a la UdL durant la protesta contra la presència policial accepten una multa

    Hauran de pagar entre 60 i 160 euros per un delicte lleu de danys arran de la denúncia de quatre Mossos d'Esquadra

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
    Els tres joves involucrats en els incidents a la Universitat de Lleida (UdL) durant la protesta del 17 de maig de 2016 contra la presència policial al centre han acceptat aquest dimarts una pena de multa en la vista de conformitat que s’ha celebrat al jutjat d’instrucció de Lleida. Tal com han explicat fonts dels estudiants a l’ACN, se’ls ha condemnat per un delicte lleu de danys, arran de la denúncia de quatre Mossos d’Esquadra, a pagar entre 60 i 160 euros. Tots tres, asseguren, són estudiants de la UdL. Una d’elles, condemnada a pagar 60 euros per enfrontar-se amb un mosso, és l’alumna de Comunicació detinguda arran dels fets. Els altres dos són dos estudiants que duien una pancarta i van intervenir en els incidents i que han estat condemnats un d’ells a pagar 60 euros per enfrontar-se amb un mosso i l’altre a 160 euros per forcejar amb dos agents. Els fets van desencadenar una tancada d’estudiants i joves al despatx del rector que es va allargar durant més de tres setmanes.
    La policia feia unes setmanes que era present al Rectorat amb agents d’incògnit per vetllar per la seguretat de la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, que va rebre una escridassada en una classe per part d’un grup d’activistes que protestaven contra la política del PP en la crisi dels refugiats. El 17 de maig hi va haver enfrontaments entre la policia secreta i els estudiants i es va detenir una alumna de Comunicació Audiovisual i Periodisme. Més tard, un grup d’estudiants i joves de fora van ocupar el despatx del rector, Roberto Fernández. Hi van estar més de 3 setmanes ja que van fracassar en reiterades ocasions les mediacions entre el Rectorat, els professors i els estudiants.

    La tancada va finalitzar el 9 de juny després que els Mossos d’Esquadra entressin al Rectorat per fer el desallotjament però ja no hi van trobar cap estudiant perquè se n’havien anat abans. Durant la tancada es van viure diversos episodis, amb la disgregació de les assemblees d’okupació i de la facultat de lletres per discrepàncies en la manera d’actuar i també pels incidents amb els periodistes durant una jornada. El 21 de juny els mossos van detenir el raper lleidatà Pablo Hasél per agredir diversos periodistes durant aquesta tancada i va sortir en llibertat després de passar quatre hores a comissaria. Per aquests fets hi ha una altra causa oberta que es troba en fase d’instrucció.