Els delictes contra el patrimoni a Alcarràs cauen un terç en la darrera dècada

Avatar photo

El municipi ha dut a terme aquest dilluns la Junta de Seguretat Local per analitzar la seguretat d’aquest darrer any

L’Ajuntament d’Alcarràs ha dut a terme aquest dilluns, 27 de març, la Junta de Seguretat Local, amb l’objectiu d’analitzar els delictes, les denúncies i tots els aspectes relacionats amb la seguretat del municipi en aquest 2022, en què hi ha hagut un lleu augment dels delictes del 2,6%, ja que l’any 2021 van ser 373 els delictes coneguts i aquest 2022 ascendeixen als 383. Un fet que s’explica pel creixement dels delictes contra el patrimoni, que pugen un 10,25% i passen de 234 a 258. No obstant això, les dades mostren que en la darrera dècada, els delictes contra el patrimoni a Alcarràs han disminuït un 33,3%. En la resta d’àmbits, els delictes es mantenen en uns índexs similars als dels darrers anys, i s’ha destacat la “molt bona feina” de la Policia Local en coordinació amb la resta de cossos policials.

La Junta de Seguretat Local ha comptat amb la participació de representants dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Local d’Alcarràs; la delegada del govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés; el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín; el director dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Xavier Garrós; l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, i una representació de l’Equip de Govern i l’oposició.

L’alcalde, Jordi Janés, ha explicat que l’Equip de Govern continuarà treballant amb l’objectiu de fer baixar encara més els índexs de delictes i robatoris al municipi, a través de campanyes de controls de trànsit, i seguint apostant per invertir en seguretat i en la Policia Local”, ha dit l’alcalde alcarrassí. Entre les dades delinqüencials d’aquest 2022 també destaca un descens dels delictes contra les persones, que han baixat un 12,90% –de 93 a 81– i dels delictes contra la seguetat viària, que cauen un 6,06% –de 33 a 31–. Igualment, els delictes contra l’ordre públic van augmentar de 7 a 11. Així mateix, en l’àmbit dels delictes contra el patrimoni, destaca un fort ascens dels robatoris amb força  a interior de domicili, que han pujat un 15%, mentre que els robatoris amb força han baixat un 23% i els furts han baixat un 13%.

Les denúncies de trànsit

El número de denúncies de trànsit a Alcarràs aquest 2022 ha estat de 938, la qual cosa suposa 336 denúncies més que el 2021, un fet que es relaciona amb l’aixecament de les restriccions de mobilitat per la Covid-19. En aquest sentit, destaquen especialment un augment de les denúncies relacionades amb les ITV –passen de 51 denúncies el 2021 a 90 el 2022– i assegurances –de 35 a 48–, mentre que cauen les denúncies relacionades amb la zona vermella, que passen de 187 el 2021 a 140 el 2022. Igualment, creixen de 9 a 54 les denúncies de radar, coincidint amb els controls de velocitat que es van fer d’agost a novembre.

Així mateix, aquest 2022 s’han fet gestions relacionades amb 31 vehicles abandonats a la via pública: en 14 casos, s’ha hagut de dur a terme un expedient administratiu i retirar els vehicles amb grua, i en la resta de casos han estat els mateixos propietaris els que s’han fet càrrec dels vehicles. Així mateix, la Policia Local ha intervingut en 61 accidents de trànsit al nucli urbà, un menys que l’any passat. En la majoria dels casos, es tracta de petites topades solucionades amb un part amistós. Igualment, la jornada ha servit per tornar a destacar la perillositat de la carretera L-800.

Denúncies administratives i tasques animals

L’informe de la Policia Local també registra 89 denúncies administratives, la majoria de les quals –43– relacionades amb la recollida de brossa porta a porta, que creixen respecte les 32 denúncies del 2021. També destaquen 15 denúncies per tinença d’estupefaents, 3 més que l’any anterior, i 10 denúncies per sorolls, 12 menys que l’any 2021. No obstant això, el nombre total de denuncies administratives cau un 44,72% respecte l’any anterior, ja que el 2021 eren 161 i el 2022 són 89.

Igualment, durant el 2022 s’han portat 47 gossos a la canera del Consell Comarcal del Segrià, a Alcanó i 18 gossos a la canera de Seròs. Així mateix, 17 gossos han estat lliurats a particulars que els havien perdut i s’han esterilitzat 21 gats amb l’objectiu de reduir les colònies al municipi.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Salou posa en marxa el nou ‘skatepark’

Notícia següent

Concòrdia vol impulsar un mercat setmanal de productes locals

Notícies relacionades